Urbanismul Bistriței, încotro! ONG-ul Bistrița Civică organizează o dezbatere publică pentru stoparea HAOSULUI din urbanism

 -  -  41258Asociația Bistrița Civică organizează o dezbatere publică, pe tema urbanismului din Bistrița!

“În ultimii ani la Bistrița s-au constatat tot mai multe încălcări ale legislației în domeniul urbanismului și amenajării teritoriului. Au apărut numeroase construcții care nu respectă principii elementare de urbanism:

– Regimul de înălțime;
– Aliniamentul;
– Gradul de ocuparea al terenului;
– Parcări inusficiente la locuințele colective;
– Cromatica;
– Distanțe față de clădiri/proprietăți învecinate;
– Extinderea zonelor de locuit în extravilan;

Există o tendință de „agresare” a zonelor cu locuințe individuale sau din zone protejate.

Se creează disconfort pentru proprietarii/locuitorii din vecinătatea acestor noi construcții, se supraîncarcă rețelele de utilități din zona respectivă sau a traficului auto sau pietonal.

Nu putem rămâne indiferenți la viitorul dezvoltării orașului nostru!

Vă invităm să participați la dezbatere publică la care să încercăm să găsim cauzele acestei stări de fapt și soluțiile pentru a stopa nerespectarea legislației din domeniul urbanismului și amenajării teritoriului.

Au confirmat participarea reprezentanții Ordinului Arhitecților din România – Filiala Transilvania și ai Registrului Urbaniștilor din România – Biroul Teritorial al Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest.

Invităm la dezbatere reprezentanți ai administrației publice locale (Primar, Viceprimar, Secretarul municipiului, Arhitectul șef al municipiului, Serviciul urbanism; Arhitectul șef al județului) ai Prefecturii și instituțiilor deconcentrate (Inspectoratul Teritorial pentru Construcții, Direcția județeană pentru Cultură și Patrimoniu, Agenția pentru Protecția Mediului), arhitecți, urbaniști, proiectanți rețele edilitare și construcții și, nu în ultimul rând, cetățeni ai municipiului Bistrița.” – au transmis reprezentanții ONG-ului Bistrița Civică, inițiatorii acestui demers.

Întâlnirea va fi publică și va avea loc marți 26 februarie ora 17, în clădirea Appolo, în sala Aula Magna

4 notes
383 views
bookmark icon

4 thoughts on “Urbanismul Bistriței, încotro! ONG-ul Bistrița Civică organizează o dezbatere publică pentru stoparea HAOSULUI din urbanism

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *