GATA cu șmecheriile “ca la țară!” Tractoriștii fără permis riscă dosar penal: una-i la arat și alta-i la plimbat!

 -  -  7319Un bărbat, de 54 ani, din Spermezeu, în timp ce conducea un tractor prin localitate, pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul acestuia, intrând în pârâul din afara părții carosabile. Accidentul rutier din 8 octombrie s-a soldat cu rănirea ușoară a bărbatului 54 ani.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul nu deține permis de conducere. De asemenea, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii rutieri din Beclean efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

Cine conduce un tractor pe drumurile publice riscă închisoare de la 1 la 5 ani! Așa-i legea!

Art. 335 – Conducerea unui vehicul fără permis de conducere

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Art 336 – Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

7 bookmark
0 notes
44 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.