GATA cu trecerile de pietoni în beznă! Simionca propune o lege care să oblige primăriile din România să ilumineze SUPLIMENTAR trecerile de pietoni!

 -  -  22327


Deputatul Ionuț Simionca a anunțat în conferința de astăzi noul său proiect legislativ: trecerile de pietoni de pe drumurile naționale să fie iluminate suplimentar, ca vizibilitatea să crească pe timp de noapte.

Un primar ținut la secret l-a inspirat pe Simionca! 

Simionca spune că acest proiect a fost inspirat din discuțiile cu un primar din județ, care a sesizat că numărul de accidente a scăzut semnificativ imediat ce a iluminat suplimentar trecerile de pietoni. Simionca a evitat să spună numele primarului care l-a inspirat, deoarece ar fi promis că discuția rămâne confidențială.

“Este vorba Completarea OUG 195/2002.. mai exact supra-luminatul trecerilor de pietoni nesemaforizate. Staisticlile demonstrează că cele mai multe accidente se întâmpă din lipsa vizibilitățiii… și-atunci, mai ales pe trecerile de pietoni ne-semaforizate, administrația locală este obligată să instaleze niște lumini pentru a crește vizbilitatea și siguranța cetățenilor. Am studiat legea, am această idee venită de la un primar de comună care mi-a spus : d-le,la noi în comună s-au întâmpat atâtea accidente și după ce am pus aceste lămpi, NU mai am accidente deasupra trecerior de pietoni NU am mai avut accidente deloc” a declarat Ionuț Simionca.

“Pentru că îmi doresc ca cetățenii să fi în siguranță și ca participanții la trafic să NU ajungă la asemenea accidente, am hotărât să fac acest proiect legislativ care NU face altceva decât să oblige administrația locală să asigure iluminatul public al trecerilor de pietoni care NU sunt semaforizate, de pe toate sectoarele de drum internaționale și locale. Ca și parlamentar de opoziție pot doar să fac legi.. cred că 50% din propunerile legislative pe care le-am făcut sunt îndreptate spre siguranța cetățenilor.” a completat Simionca. 

Dacă proiectul lui Simionca va trece, administrațiile locale ar avea la dispoziție 2 luni pentru instalarea acestor lămpi care vor spori vizibilitate pe timp de noapte. 

2 bookmark
2 notes
52 views
bookmark icon

2 thoughts on “GATA cu trecerile de pietoni în beznă! Simionca propune o lege care să oblige primăriile din România să ilumineze SUPLIMENTAR trecerile de pietoni!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.