Cad pădurile pe ei, dar NU au avut lemne de foc! Cristina Iurișniți, parlamentar al Uniunii Salvați România, cere extinderea magistralei de GAZ pe toată Valea Bârgăului și pe Valea Someșului! Renunță bârgăuanii la SOBE?

Deputatul Cristina Iurișniți a prezentat raportul de activitate pe primele 6 luni ale mandatului de parlamentar.La întâlnire a fost prezent și Grupul de la Cluj al USR, format din Florin Chereji jr. (membru al Biroului Național al partidului), deputatul Emanuel Ungureanu (membru în Comisia de Sănătate) și Cristian Seidler (deputat de București).

 

a19

iuri3

 

 

 

 

 

 

 

Criza lemnului de foc s-a datorat implementării Codului Silvic, care a complicat procurarea de material lemnos. Doina Pană alături de colegi din PSD au adus modificări la Codul Silvic, dar au strecurat mai multe amendamente, printre care cel legat de realizarea de depozite de deșeuri în pădure. Doina Pană consideră că prin aceste modificări, criza lemnului de foc s-ar fi rezolvat. Iată mesajul Ministrului Pădurii:

k9Doina Pană: “Ca să nu se mai repete situația, indiferent ce guvern iresponsabil va veni la un moment dat, astăzi am votat modificarea Codului Silvic încât SĂ SCRIE IN EL exact cum se face “asigurarea cu prioritate a lemnului de foc pentru populatie”. Mulțumesc colegilor parlamentari care au înțeles și și-au dat votul!”

 

 

 

Domnie pe Bârgaie și pe Valea Someșului? Cristina Iurișniți cere INVESTIȚII în județ, pentru extinderea magistralei de GAZ!

Deputatul Cristina Iurișniți, a avut o interpelare către Sevil Shhaideh, Ministrul Dezvoltării!

Extinderea magistralei de gaze naturale în Valea Someșului și Valea Bârgăului!

t5“Achiziția combustibilului solid pentru iarnă a devenit o adevărată provocare pentru locuitorii județului Bistrița-Năsăud, în mod special pentru locuitorii din localitățile: Maieru, Sîngeorz-Băi, Prundu Bârgăului etc.

În aceste condiții, extinderea conductei de gaze naturale ar putea reprezenta o soluție pentru populația din aceste zone , motiv pentru care vă solicităm, doamna ministru, să întreprindeți măsurie necesare pentru includerea localităților din Valea Someșului și Vaea Bârgăului în proiectul de extindere a magistralei de gaze naturale prin alocarea fondurilor necesare pentru realizarea aducțiunilor aferente racordărilor individuale pentru toate localitățile din zonă, întrucât realizarea acestor investiții pe cont propriu de către autoritățile locale ar reprezenta un efort bugetar pe care acestea NU și-l permit având în vedere bugetele limitate de care dispun.” – a transmis Cristina Iurișniți, deputat USR.

 

Citiți și: 
paba doinitza

Codul Silvic s-a modificat și Doina Pană (numită Ministru al Apelor și Pădurilor) se laudă că a rezolvat problema lemnului de foc, dar NU zice că în județul ei se va construi un depozit de deșeuri FIX în pădurea din Tărpiu! Asta pentru că au strecurat un amendament “la comandă!”Caricatură

Ziar de Bistrita