Viitorul city-manager George Avram a obținut în FALS titlul de Revoluționar! Pentru indemnizația de 500 de euro pe lună a mințit că-n 21 decembrie a fost la București, la Baricadă! Nelu Bența l-a dat în primire și auto-denunțul e PUBLIC! Atenție: D.N.A a intrat pe fir!

 -  -  9


George Avram e implicat până peste cap într-o chestiune gravă, de competența D.N.A-ului. Deja a început să răsufle în presă un șmen de taină făcut pentru obținerea certificatului de revoluționar cu rol determinant. Miza: indemnizația de 2.200 de lei pe lună, care se acordă și în cazul fostului viceprimar, indiferent de starea materială a acestuia.

 

Cum a obținut George Avram în FALS certificatul de revoluționar la Baricada din București! Colegul Bența face auto-denunuțul către D.N.A!

 

 

r6 - Copy

În octombrie 2015, Ioan Bența, George Avram și Ioan Blaga au plecat la București pentru a pregăti o poveste în scenariul Revoluției. Modificările în lege au scurtat lista revoluționarilor de Bistrița, iar pentru a intra pe lista celor cu rol determinant, cei 3 trebuia să fi fost într-un oraș unde s-a tras. Scenariul a fost pregătit și Avram cu Blaga l-au luat de pe drum pe Bența (aflat la Sibiu) și împreună au plecat spre București. Au fost interceptați și duși să aibă un scenariu similar, într-o casă conspirativă.

„La sfărșitul lui octombrie 2015 , începutul lui noiembrie am fost sunat: Hai Nelu la București că avem o ședință importantă legat de dosarele noastre!” (min 13.50).

„Băi, Nelu… fii atent aici, singurul mod prin care noi putem să ajungem revoluționari cu rol determinant este ca să modificăm prima pagină din memoriu… aia unde scrie că am pornit pe 22 în Bistrița să scriem că am pornit de fapt în 21 și să legăm de un oraș care e determinant, gen București unde vom primi și declarații în sensul acesta…. că în 21 am fost la București, în noaptea de 21 ne-am îndreptat înapoi spre Bistrița și apoi am continuat mai departe și am făcut ce am făcut.” ( min 15.05).

 

Scenariul pare desprins din cele ale Securității comuniste… cu discursuri și stări tensionate. Te trec fiorii!

 

v1„Am ajuns la București unde am fost întâmpinați de o perosană care avea o plasă unde erau 3 dosare.
Iosif Ionel era persoana căreia eu îi încredințasem o procură prin care el să îmi susțină dosarul în fața D.P.R-ului (Departamentul pentru Problemele Revoluționarilor). Avea împuternicire din partea mea în sensul acesta. Ne-am deplasat la o reședință unde trebuia să vizualizăm o casetă cu Revoluția din București… nu știu a cui era reședința respectivă, habar nu am că dacă mă pune cineva să-l duc acolo habar nu am!

Era inima în mine cât un purice… am ajuns, am intrat de pe un drum locuit pe un drum lateral. Sediul ăsta era undeva mai retras… și acolo am ajuns… S-a deschis plasa despe care era vorba și erau 3 dosare, ale noastre ale celor 3. Eu așa am știut și așa trăiesc cu impresia mea că sunt dosarele existente la S.S.P.R ( Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor ) min. 16.07.
Pe lângă dosarele alea s-au scos un snop de hârtii îngălbenite… Eu le-am spus că nu pot face asta că am 3-4 file în care se leagă cu data de 21 cu ce am făcut eu în Bistrița… asta înseamă să schimbăm tot memoriul.

– Dacă e nevoie schimbăm tot, că NU se uită nimeni!

… Am încercat să îi determin să NU facă prostia asta pentru că era un lucru care mai devreme sau mai târziu se afla.” (min 16.07 – min 18.30.)

 

IN-CRE-DI-BIL! Cum se obține o indemnizație de 2.200 de lei pe minciuni penale! Avram zice că a fost la București în 21 decembrie 1989, la Baricadă și a venit iute acasă pentru Revoluția din decembrie 22!

 

În cele din urmă, Bența susține că dosarul întreg a fost schimbat.

„Am hârtiile de la Parchetul Mlitar, fac referire la faptul că am încercat în 21 să scot Bistrița în stradă, și m-am dus în fabrică… am declarat chestia asta… cum Dumnezeu facem?”

– „Le scoatem și pe alea afară!…”

 

e24

bb

 

 

 

 

 

 

 

 

 

foto: George Avram și Ioan Blaga

 

„… și am ajuns ca în dosarul meu să nu mai fie nicio hârtie… am modificat tot memoriul, am dat declarații… cei 3 ne-am dat declarații cum că ne-am întâlnit în București. Și mă văd nevoit să le cer scuze colegilor mei care sunt cu-adevărat revoluționari la Baricadă , să NU mă considere un impostor care m-am interpus Baricadei… pentru că nu aveam niciun interes, dar când am văzut că nici cum nu scap, am zis nicio problemă: scriu ce vreți voi, dar în felul acesta o să afle lumea pe ce teren vă aflați.” ( min 20.25 – min 21.55).

 

Au rupt file din dosar și l-au scos revoluționar la Baricada din București. George Avram era în Bistrița, la Fabrica Mecanică și sunt sute de oameni care pot depune mărturie !

 

„Ni s-a spus: Băi băieți, scrieți că ați fost la Baricadă, că ați cărat jardiniere … ei, lucruri de care am și scris în memoriu și în declarații… ne-am dat declarații noi 3 între noi, unul -altuia. Apoi, cei 2 care se aflau acolo ne-au dat declarații, Iosif și cu încă un om. Se întâmpla într-o casă, unde era un salon mare, era și un LCD unde rula un C.D cu Baricada, evenimentele din 89 ca să avem și noi habar ce se întâmplase acolo. M-am oprit din scris și întrebam: unde? pe ce parte? cum? de unde aduceam jardiniere?… vroiam detalii ca să nu fiu căzut ca din pom…” (min. 21.59 – min 22.40).

Bența: „Ce am făcut eu la Revoluție e mult prea curat ca să îmi permită să murdăresc!”

Ioan Bența vrea să publice Memoriul său, cu foile ORIGINALE care au fost la dosar și care au fost rupte și înlocuite. Este proba de AUR pe care  o deține revoluționarul, probă care poate deconspira un întreg sistem de făcut la comandă indemnizații de revoluționar.

 

r00

r29

 

 

 

 

 

 

 

„Oamenii aveau la ei sfoară… același tip de sfoară cu care erau sigilate dosarele, aveau și banda aceea cu care se leagă dosarele, mașină de găurit. S-au legat înapoi dosarele, s-au scos hârtiile care au trebuit… au numerotat paginile pe care le-am scris noi, de-așa natură s-au scris pagini și de așa natură s-au dat declarații lălăite ca să corespundă numărul de pagini, care-s 15 de fapt, cu numărul de pagini scoase din dosar. Un memoriu în totalitate refăcut…. NU există proba de la presă, NU există absolut nimic de la Parchetul Militar. Și desigur… doar declarațiile care ni le-am dat între noi și încă 2 declarații suplimentare pe care ni le-au dat cei doi care spuneau că ne-au văzut la Baricadă și am contribuit acolo.” (min 22. 45 – min. 23.41).

 

De ce Bența a fost de-acord cu blatul? „M-am cerut la toaletă și am vrut să fug! M-am temut: Dacă are armă de vânătoare și vine după mine?”

Ioan Bența zice că de două ori s-a cerut la toaletă și a vrut să scape, dar s-a temut pentru viața lui. (min. 23.50 – min 25). Până dimineața la ora 4 s-au tot dat declarații pentru cele 3 dosare în care sunt implicați Bența, Avram și Blaga. (min 25.50)

Bența: „Dacă mi se întâmplă ceva, să știe lumea de unde mi se trage !”

Bența și-a luat toate măsurile de precauție, are paginile originale care au fost rupte de la dosar. S-a acoperit pe toate părțile, a trimis la Parlamentul European: Ceva îmi spune că oamenii ăștia, Adrian Sanda (secretar de stat pe problemele revoluționarilor) și cei din C.P.D.R (Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor) au informații că am făcut pași către D.N.A și că am spus către alții. ( min 28.15 – 29.12)

 

D.N.A – ul pus în gardă despre șmen! E GRAVĂ pentru viitorul manager de oraș!

Ioan Bența a făcut un denunț către D.N.A și a avut o emisiune radio unde a povestit cu lux de amănunte ce i s-a întâmplat. Denunțul la D.N.A (min. 33.10)

Reporter: – Ați avut amenințări?

Bența: – „Aș minți dacă aș spune că am avut amenințări… dar am avut telefoane, sugestii.. băi vezi-ți de treabă, lasă, ia-ți banii… dă-o în pizda mă-sii că nu mai vine nimeni să te verifice, astea se îngroapă, nimeni nu mai modifică pentru că nu are interes să modifice ceva” (min. 32.10 – min. 32.52)

 

BLATUL ar fi costat 6.000 de euro/căciulă (sumele retroactive pe 2015). Indemnizația de 500 de euro e pe viață, pentru fiecare luptător cu rol determinant!

 

p2

p3

 

 

 

 

 

 

 

„Am aflat și costul… însemna să dau retroactiv tot ce primeam pe 2015… vreo 6.000 de euro! S-a discutat codificat:

– „Vezi bă că cere două kile de pălincă…. înțelegi tu!”

– „Stai băi, că io plătesc pălinca doar când mă întorc de la cazan.” (min 35.05)

Bența: „NU mă voi opri pentru nimic în lume! Toate documentele sunt în copii XEROX, în toată lumea!”

„Începând de a doua zi am scris toată povestea și am trimis-o fraților… am zis că dacă mi se întâmpă ceva să știe lumea ce se întâmplă. Am 5 nepoți și NU vreau ca numele bunicului lor să fie asociat cu al un impostor care a ajuns revoluționar din birt sau de la curve.”

Contactat telefonic, Bența a declarat :

„Am informat D.N.A -ul și nu am voie să dau prea multe detalii despre acet caz, deoarece procurorii fac cercetări. Așa e procedura, dar lucrurile stau EXACT cum a spus-o în emisiune. Vă rog să nu-mi cereți detalii pentru că, repet, NU am voie să spun mai multe. Adevărul va ieși la iveală cât de repede!”

 

images (1)

p9

 

 

 

 

 

 

 

 

ddr”Luptător pentru Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant” – ”se acordă, în scopul de a face diferenţa, între categoria persoanelor care s-au remarcat prin fapte deosebite, desprinzându-se din rândul acestora, având un rol determinant prin contribuţia la declanşarea şi victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989, remarcându-se prin fapte determinante, prin care şi-au pus viaţa în pericol apărând şi ocupând obiectivele care au avut o importanţă deosebită, decisivă pentru victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989”.

Ordonanța de Urgență nr. 95/2014 a apărut la pachet cu Ordonanța nr. 94/2014 privind dezincriminarea plagiatului și au fost publicate în Monitorul Oficial în 29 decembrie 2014.

La sfârșitul lunii februarie 2016, presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind conferirea titlului de „Luptator pentru Victoria Revolutiei Romane din Decembrie 1989 – Luptator cu Rol Determinant” pentru aproape 1.700 de persoane.

 

EMISIUNEA- radio cu autodenunțul lui Bența, care-i dă emoții viitorului city-manager, George Avram, care tocmai a susținut examenul de fixare pe post, el fiind singurul candidat.

 

https://www.youtube.com/watch?v=RROCzLxqlxQ

 

Bistrița mai are doar 3 revoluționari, după modificărle aduse legii: George Avram, Ioan Bența și Ioan Blaga. Cei 3 au luat acest titlu în urma unui scenariu fals, prin care cei 3 au fost la baricada din București din 21 decembrie, după care ar fi venit la Bistrița să pornească iureșul din Zona Industrială. D.N.A-ul a fost sesizat prin auto-denunțul lui Ioan Bența, implicat în înscenarea care a avut loc într-o casă conspirativă din București. Faptele s-au petrecut la finalul anului trecut în ultima lună de mandat a lui Victor Ponta.

Lista cu revoluționarii din România:

http://www.presidency.ro/files/userfiles/anexa_decret_revolutionari.pdf

9 notes
1 view
bookmark icon

9 thoughts on “Viitorul city-manager George Avram a obținut în FALS titlul de Revoluționar! Pentru indemnizația de 500 de euro pe lună a mințit că-n 21 decembrie a fost la București, la Baricadă! Nelu Bența l-a dat în primire și auto-denunțul e PUBLIC! Atenție: D.N.A a intrat pe fir!

Oldest
Newest
Most Upvoted

  Write a comment...

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Oldest
  Newest
  Most Upvoted