Mitropolitul Andrei a coborât ștacheta și i-a dat „Crucea Transilvaniei” lui Ioan Szabo, primarul PENTICOSTAL din Șanț! Vezi o LISTĂ cu liderii politici care au luat prea ușor „cea mai înaltă distincție a Mitropoliei”: Doina Pană, Radu Moldovan, Ioan Țintean etc.

Mitropolitul Andrei a oferit Crucea Transilvană lui Ioan Szabo, primarul comunei Șanț. Înfiinţată de fostul mitropolit al Clujului, Bartolomeu Anania, distincţia “Crucea Transilvană” răsplăteşte sprijinirea activităţilor Bisericii Ortodoxe de personalităţi şi oameni de cultură. Crucea Transilvană este cea mai înaltă distincție oferită de Mitropolia Clujului. De asemenea, Mitropolia mai oferă „Ordinul Sfinții Martiri Năsăudeni”, „Ordinul Sfântului Pahomie de la Gledin” și diplome de înaltă cinstire.

Primarii din județ recompensați cu Crucea Transilvană! Mitropolitul Andrei împarte această distincție primarilor care construiesc biserici!

Mitropolitul Bartolomeu era mult mai rezervat în acordarea cele mai înalte distincții, dar odată cu înscăunarea Mitropolitului Andrei, „Crucea Transilvană” a devenit ușor-accesibilă primarilor, în special. La sfințirea Bisericii din Ilva Mare, IPS Andrei a oferit Crucea Transilvaniei lui Ioan Szabo, primarul PENTICOSTAL din comuna Șanț.

sabo 2

sabo2

Mitropolitul Andrei a oferit această distincție liderilor politici aflați la putere. Iată o LISTĂ cu politicienii care au primit Crucea Transilvană, în ultimiii ani

– Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean : a primit această distincție în 2013 Resfinţirea Bisericii din comuna Telciu.
Doina Pană: a primit distincția în 2013, la sfințirea catedralei ortodoxe din Beclean, în timpul Guvernului Ponta când era ministru al Pădurilor
Ioan Țintean: în anul 2014, la Biserica de la coroana. Mitropolitul i-a dat această distincție a doua zi de Crăciun, de față cu credincioșii din parohie.

Vasile Dâncu a primit Crucea în biserica din Runcu Salvei în 2016.

În anul 2012 deputatul Ioan Oltean a fost recompensat de IPS Andrei cu înalta distincţie „Crucea Transilvană” pentru sprijinul pe care l-a acordat aşezământului monahal Parva.

moldovan crucea transiivana

cruce transilvana tintean

pana crucea transilvana

crucea transilvaniei dancu

Primari cu crucea-n piept!

Ioan Szabo (primar Șanț). Primarul penticostal al comunei Șanț a primit această distincție în iulie 2017, la resfințirea Bisericii din Valea Mare.
Sorin Mititean (primar Șieu-Măgheruș) la renovara Bisericii din Chintelnic pentru sprijinul acordat acordat bisericilor de pe raza comunei,
Florin Simionca (primar Budacu de Sus). În 2015, la sfințirea Bisericii din Jelna
Vasile Găurean (primar Galații Bistriței) pentru lucrările realizate la biserica din localitate.
Ioan Cira, (primar Monor) distins în mod special cu “Crucea Transilvană” la ctitorirea Complexului cultural-religios “Sf. Ierarh Pahomie” de la Gledin
Vlăduț Purja (primar Târlișua), distincție oferită la Deschiderea oficială a Centrului Sfântul Filaret cel Milostiv din Târlişua în 2016.
Toma Someșan (primar comuna Mărișelu) , în 2016 la resfințirea Bisericii din Nețeni.
Roland Venig: fost primar Sîngeorz Băi. A primit distincția la hramul Mănăstirii Cormaia 2015

crucea transilvaniei 90

crcue transilvana sorin mititean

crucea simionca

cruce transilvana vasile gaurean

crucea transilvana cira

crucea 22

toma somesan neteni

crucea transilvana roland

Mai dețin această distincție: avocatul Vasile Petra pentru că a reprezentat juridic Biserica de la Coroana în procesul cu greco-catolicii, Ioan Siman comandantul de la Penitenciar, Ani Bob – fost prefect al județului.

petra crucea rtansilvaniei

captura-lucian-siman-crucea-transilvana

crucea transilvaniei bob

Mircea Buta a primit Crucea Transilvană de la Bartolomeu Anania în 2005 la hramul mănăstirii de la Tihuța. Mitropolitul Bartolomeu a oferit Crucea Transilvaniei și fostului președinte al Consiliului Județean, Liviu Rusu, la sfințirea Crucii de la Tihuța în anul 2010.

crucea transivaniei rusu

crucea trans

„Ordinul Sfântului Ierarh Pahomie din Gledin” și Ordinul Sfinţii Martiri Năsăudeni – DISTINCȚII mai mici conferite de Înaltul Andrei. Radu Moldovan și Mircea Buta au primit inclusiv această distincție, inferioară Crucii Transilvane! 

Primarul Nicolae Moldovan (Beclean), primarul Romeo Florian (Lechința), Vasile Dumitru (fost primar în Maieru), Vasile Iuga (primar Ciceu-Giurgești) ”Ordinul Sfântului Pahomie de la Gledin”. Ordinul „Sfinţii Martiri Năsăudeni” îl dețin deputatul Daniel Suciu, Alexandru Anca, primarul din Ilva Mare, primarul Vasile Laba din Bistrița-Bârgăului. Mircea Buta și Radu Moldovan dețin inclusiv această distincție inferioară Crucii Transilvane. Culmea, acest ordin le-a fost conferit ulterior!

nicu moldovan

oridn romeo

ciceu-giurgesti-sfintire-iul-16

vasile laba

Ctitorii de biserici care dețin Crucea Transilvaniei!

Ioan Scurtu șeful de la DIMEX, unul dintre cei mai importanți ctitori ai mănăstirii Parva din Țara Năsăudului (2014)

Ioan Neagoș principalului ctitor, administrator al societăţii Carmolact Monor. A fost premiat la resfințirea bisericii din Monor 2013.

Niculiță Cârlejan (patronul Biasicom) – pentru dotarea Centrului pentru Vârstnici din Maieru.

Adrian Pomană, pentru sprijinul dat Bisericii şi comunităţii din Livezile.

crucea transilvaniei scurtu

neagos crucea transivaniei

Bartolomeu Anania a conferit această distincție Regelui Mihai I al României, academicianul clujean Ionel Haiduc, preşedintele Academiei Române, foştii prim-miniştri Emil Boc, Mugur Isărescu şi Radu Vasile, PVC piepūšamās gumijas laivas labas cenas, benzīna dzinēji un citi aksesuāri https://argo-drive.com/lv/ rectorii Andrei Marga, Marius Bojiţă, Constantin Ciuce, Vasile Astărăstoae, teologul iezuit Ivan Marko Rupnik. Mitropolitul Andrei a coborât ștacheta valorică și oferă „Crucea Transilvaniei” primarilor implicați în finanțarea lăcașelor de cultdin bani publici, ctitorilor sau liderilor politici, indiferent de cultul de care aparțin…

Check Also

Lorand Toth (USR): Prin măsurile fiscal-bugetare anunțate, Guvernul PSD și PNL nu face altceva decât să dea în toți care lucrează în privat

Președintele USR Bistrița-Năsăud, Lorand Toth, anunță că formațiunea politică din care face parte va sesiza …

One comment

  1. Printre cei distinsi cu „Crucea Transilvană” se numara si fostul Premier Victor Ponta. Acesta a primit, in 2013 din partea Mitropolitului Clujului, IPS Andrei, „Crucea Transilvană”, cea mai înaltă distincţie a Mitropoliei Clujului, pentru sprijinul acordat de Guvernul Ponta la construirea Campusului Teologic „Nicolae Ivan” din Cluj-Napoca.