Gloria lui Horoba ar vrea bani din bugetul local! Credeți că primarul Crețu va finanța? Gloria NOUĂ e ca și abonată la banii județului, dar vrea “OK”-ul pentru bani de la Primărie! Cam 300.000 de euro ar fi bugetul pentru promovare!

Ioan Horoba și-a făcut echipă de fotbal și a înscris-o în liga treia, cu scopul de promovare a în Liga a II-a fix din primul sezon. Practic, echipa s-a format prin preluarea echipei Dumitra. ACS 1. FC Gloria Bistrița este denumirea noii echipe iar alături de Horoba în noul club mai sunt Bogdan Florea, Sergiu Mândrean, Horațiu Horoba și Valer Someșan.

Gloria lui Horoba se bazează pe bani publici! Radu Moldovan dă din bani județului, dar poate rămâne descoperit pe investiții! 1 MILION de euro dă pe handbal și va plusa la Gloria, care în fond e o echipă privată!

 

În principal, funcționarea echipei se va realiza cu fonduri de la Consiliul Județean și probabil cu sprijin de la Consiliul Local. La conferința de presă, Radu Moldovan a declarat că va convoca o întâlnire cu principalele firme private din oraș, pentru a media implicarea financiară în finanțare echipei lui Horoba.

Spre exemplu la echipa de HANDBAL, firmele Rombat și Teraplast sunt sponsori, dar sponsor principal este Consiliul Județean, care a alocat 4 milioane de lei pe sezon.

 

Horoba aduce jucători împrumutați! 

“Sunt făcute tatonări în privința unor jucători. Am purtat discuții cu cluburi din Liga a 2-a, din Liga 1 care să ne dea jucători .. pentru început să-i împrumutăm până vor crește ceva copii pe plan local, pe care să-i folosim. Obiectivul e să promovăm în Liga a 2-a și NU aș vrea să stăm în mediocritatea Ligii a 3-a!” – a declarat Ioan Horoba.

 

Meciurile din tur se vor juca la Dumitra. Lui Horoba i-a venit să plângă atunci când a călcat pe la stadionul din Bistrița, care se degradează pe zi ce trece! 

Ultralex, lichidatorul judiciar al Gloriei a estimat stadionul Jean Pădureanu la 8-9 milioane de euro. Primăria Bistrița a primit oferta de a cumpăra  bunurile, dar sumele solicitate sunt destul de mari. În paralel cu evaluarea lichidatorului, încă de-acum un an, Primăria Bistrița a constituit o comisie care să analizeze oportunitatea achiziționării Bazei Sportive Gloria Bistrița, care se află într-o avansată stare de degradare! 

Dumitra rămâne echipa a II-a a Gloriei lui Horoba!

“S-a făcut o selecție pe Valea Someșului și susține că sunt câțiva copii care au potențial să crească. Horoba susține că jucători care NU vor avea loc la echipa mare, vor juca la Dumitra și sperăm într-o colaborare cât mai bună!” – a completat Horoba.

Pe vremuri, Gloria Bistrița primea 500.000 de euro pe an din banii Primăriei Bistrița! În ultimii ani, Crețu a refuzat finanțarea, pe motiv că legea-i complicată!

Ovidiu Crețu și Radu Moldovan au opinii diferite în privința finanțării sportului profesionist. Pe sezonul 2017 – 2018, Radu Moldovan a alocat 1 MILION de euro pentru echipa de handbal feminin CSM Bistrița și de fiecare dată când are ocazia, îi reproșează lui Crețu că NU finanțează sportul profesionist.

 

Va finanța Crețu echipa privată a lui Horoba? Aproximativ 300.000 de euro pe an ar fi suma MINIMĂ pentru promovare!

“Este unul din puținele județe în care autoritățile județene și probabil cele locale… o să avem o discuție și cu domnul primar și sunt convins că la Bistrița o să ne dea o mână de ajutor să repornim acest simbol care este Gloria Bistrița, pentru că bistrițenii au nevoie!” – a declarat Horoba! 

Radu Moldovan, despre Crețu: “Eu nu am reușit să-l conving pe primar să finanțeze handbalul.. sper să-l convingă Horoba!

În vara anului trecut, consilierii locali au inițiat un proiect de hotărâre pentru finanțarea echipei de handbal în actualul sezon. Ovidiu Crețu a stat în birou și a anticipat faptul că instituția NU va finanța sportul de performanță, ceea ce s-a întâmplat, ulterior.


Radu Moldovan trage foc la oala lui și are o politică populistă în privința finanțării sportului și tocmai de aceea cu fiecare ocazie îl atacă pe Ovidiu Crețu. Primarul are argumente pentru care NU dă bani la sport și încearcă să se mențină pe poziții de forță și să eschivează inteligent prin expunerea investițiilor privind sportul de masă… cum ar fi pârtia de schi!

Milioane de lei pe filieră PSD! Gloria lui Horoba își asigură finanțarea din bani publici! 

Încă din primul an de funcționare, Gloria lui Horoba se bazează pe bani publici pe filiera PSD-istă! Bugetul estimativ pentru o echipă cu pretenții de promovare în Liga a 2-a este de aproximativ 300.000 de euro/sezon, bani care vor putea veni pe 2 filiere: Consiliul Județean și eventual Primăria Bistrița! Echipa ACS 1. FC Gloria Bistrița este una privată și controlată de Ioan Horoba, motiv pentru care finanțarea din bani publici poate fi un aspect cel puțin discutabil! Mai ales dacă pe piață activează și Academia Gloria și teoretic oricând s-ar putea înființa echipe care să emită pretenții de finanțare publică. 

 
Comentarii
Caricatură

Ziar de Bistrita