Gospodărie din localitatea Cușma, atacată de urs

 -  -  11009

Miercuri seara, o gospodărie din localitatea Cușma a fost atacată de un urs, incidentul fiind anunțat printr-un apel telefonic la 112.

Potrivit Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, o femeie a sunat la 112 și a solicitat ajutor, precizând că un urs a intrat în curtea locuinței și îi atacă animalele. Femeia s-a adăpostit în casă și a sunat la 112.

Spre locul indicat a pornit imediat un echipaj de jandarmi. Între timp au fost anunțați reprezentanți ai Primăriei Livezile, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului de Poliție Județean, Agenției pentru Protecția Mediului, Gărzii Forestiere, Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud, precum și ai Ocolului Silvic Bistrița. Pe lângă echipajul de jandarmi din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil Bistrița, a ajuns la fața locului și viceprimarul comunei Livezile. Împreună au constatat că ursul a produs pagube materiale – a omorât doi porci, a avariat o anexă gospodarească – și a plecat din zonă”, a precizat Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

În această dimineață, reprezentanții Primăriei Livezile au întocmit o adresă către Comisia de constatare și evaluare a pagubelor, care urmează să stabilească exact daunele.

Autoritățile fac apel la cetățenii care locuiesc în zone frecventate de urși să manifeste o atenție deosebită în această perioadă și să anunțe imediat autoritățile în momentul în care observă animale sălbatice în apropierea locuințelor.

Reamintim că un alt urs a fost accidentat mortal de un autoturism pe DN 17, între localitățile Șieu Sfântu și Șintereag.

1 notes
134 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *