Ultimele noutati

Muncitorii de la Leoni și-au băgat picioru-n schimbul 2 și au ieșit la grevă spontană: “Vrem salarii!” Protestul a durat o oră!

Muncitorii fabricii Leoni, aflați în schimbl II au ieșit astăzi în grevă spontană. Greva a început de la ora 19.30 și a durat aproximativ o oră. Majoritatea muncitorilor erau îmbrăcați subțire și NU au rezistat prea mult temperaturii de afară (10 grade Celsius) . Jurnaliștii au fost ținuți deoparte a parcării, deoarece terenul pe care este amenajată parcarea a fost concesionat de Primăria Bistrița în favoarea Leoni!

 

Toată Linia BMW a ieșit afară! O parte din linia Mercedes s-a alăturat, pe final!

Se pare că greva spontană a izbucnit din cauza salariilor pe care unii angajați le consideră prea mici, dar și a unor promisiuni privind bonusuri de care NU au avut parte. Dincolo de gard, munciorii scandau: “Vrem salarii” și huiduiau. O parte din ei s-au filmat cu telefoanele mobile și s-au postat pe rețelele de socializare. La un moment dat a apărut și liderul sindical care a pătruns în unitate și a discutat cu cei ieșiți afară.

La acest conflcit de muncă a participat toată linia de producție BMW, iar pe final s-au alăturat și câțiva muncitori ai liniei Mercedes.

Inginerii au rămas la birourile de la etaj și NU au protestat alături de muncitorii din fabrică.

 

a1

a3

 

 

 

 

 

a5

a11

 

 

 

 

 

a12

a6

 

 

 

 

 

a4

a0

 

 

 

 

 

Conflictul de muncă s-a stins imediat ce presa locală a părăsit zona, dar tensiunea persistă… Oficialii companiei NU au dat niciun comunicat oficial în acest sens. Fabrica Leoni este cel mai mare angajator și are aproximativ 8.000 de angajați.
Comentarii

  • Asai drept di eu amavut nevoie de doua zile libere si seful de schimb si seful de segment mau intrebat ca daca am om sa ma inlocuiasca cand in zona respectiva nu au mai adus oameni de un an si avem cate 30-45 zile de concediu de drept si nu ni le da nimeni asa ca am fost nevoit sa imi iau 2 zile medical dar cel mai frustrant este atunci cand tu ai 20 de oameni lipta si tu pornesti linia si mai ai si pretentia sa scoti targhet si la salar constati ca ai lucrat o luna pe 1100-1300 lei in cazurile bune

  • floarea hirschman

    Am lucrat in LEONI DIN PACATE MI SA DESFACUT CONTRACTUL DE MUNCA PT CA NU AM DUS UN CONCEDIU MEDICAL LA TIMP AM MAI AVUT ABATERI ADICA CONCEDII MEDICALE PT CA IN LEONI TRB SA ANUNTI CU 2 SAPTAMANI INAINTE SA AI O ZI LIBERA CEEA CE E ABERANTA CINE POATE STI CEI ADUCE ZIUA DE MAINE .PT O ZI LIBERA CINE AR NEVOIE SI NU I SE DA OMU E NEVOIT SASI IA MEDICAL 3 ZILE OARE E POSIBIL SI AICI NU E VINOVATA CONDUCEREA SANT VINOVATI CEI DE JOS PT CA SE VB VULGAR INCEPAND DE LA SEF DE LINIE PANA LA TREINAR DE ASTA NU STAU OAMENII IN LEONII DIN CAUZA COMPORTAMENTULUI SEFILOR DE JOS SI SAMI FIE CU IERTARE CAND SE FAC ANGAJARI SA SE FACA MACAR PE UN AN CU CONTRACT IN PERIOADA ASTA PERS NU ARE VOIE SA PLECE DIN FIRMA ASA CU SIGURANTA O SA FIE MAI BN IAR SEFILOR DE LINIE SI DE SEGMENT SA NU LI SE DEA VOIE SA VB URAT DAR IAR MA INTORC TOT MUNCITORII SANT DE VINA PT CA SA LE FIE BN LE FAC TOT FELUL DE PLOCOANE LA SEFI DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE UN SEF TRB SA SE COMPORTE IN ASA FEL CU UN ANGAJAT INCAT ATUNCI CAND APELEAZA LA EL ANGAJATULUI SAI FIE JENA SA REFUZE DIN PUNCTUL ASTA DE VEDERE PT DL PAUL NERGHES NUMAI CUVINTE DE LAUDA STIE SA VB CU OAMENII SI STIE SA FIE AUTORITAR ATUNCI CAND TREBUIE

Caricatură

Ziar de Bistrita