Gripa a mai făcut o victimă în Bistrița-Năsăud. O femeie din Beclean a făst răpusă de boală

 -  -  1818Încă un deces cauzat de gripă a fost înregistrat în județul Bistrița-Năsăud. Este vorba despre o femeie de 64 de ani din Beclean, care a decedat la data de 6 februarie. 

O femeie în vârstă de 64 de ani din localitatea Beclean, cu diagnostic confirmat de gripă tip A de către Institutul Cantacuzino și alte afecțiuni asociate (obezitate morbidă, diabet zaharat ș.a.), a decedat în data de 6 februarie la Secția Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Bistrița”, a declarat purtătorul de cuvânt al unității medicale, Camelia Strungari.

Pacienta s-a prezentat în data de 23 ianuarie la Unitatea de Primiri Urgențe, în stare gravă, confuză, cu insuficiență respiratorie acută, fiind internată la Secția ATI, unde în scurt timp a fost intubată.

A primit tratament de specialitate și i-a fost instituită terapie de monitorizare și susținere a funcțiilor vitale, dar, din păcate, evoluția stării sale de sănătate a fost nefavorabilă și a decedat în data de 6 februarie.

Femeia nu fusese vaccinată antigripal, după cum a precizat familia acesteia.

Acesta este cel de-al doilea deces cauzat de gripă la nivelul județului Bistrița-Năsăud. Primul deces a fost înregistrat la un bărbat de 67 de ani din Livezile.

Un prim deces cauzat de gripă. Un bărbat din Livezile a fost răpus de boală

La nivel național, numărul persoanelor care au murit, până în prezent, din cauza gripei a ajuns la 25, a anunţat, luni, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

0 notes
943 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *