Grup de lucru pentru dezvoltarea cicloturismului în Bistrița-Năsăud, constituit la Consiliul Județean

 -  -  941


La Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a fost constituit un grup de lucru care va face demersuri pentru dezvoltarea cicloturismului în județ, inclusiv prin amenajarea unui domeniu ciclabil. Din acest grup fac parte pasionați de ciclism, specialiști, reprezentanți ai asociațiilor de profil și ai administrației județene.

O primă întâlnire a grupului de lucru a avut loc joi, la sediul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, în cadrul acesteia fiind prezentate 20 de variante de amenajare a unor circuite turistice, fiecare dintre ele oferind informații utile cu privire la denumirea traseului, dificultatea acestuia, itinerariul său, obiective turistice care pot fi vizitate pe traseu.

Ciclotraseele vor străbate regiunile turistice, zonele montane sau alte zone din județul Bistrița-Năsăud care, prin obiectivele turistice naturale, culturale, istorice, prin peisaj și alte asemenea, sunt de interes turistic, în vederea conectării acestor zone între ele.

Dezvoltarea cicloturismului la nivelul județului Bistrița-Năsăud, constând în crearea, amenajarea și omologarea unor trasee de cicloturism la nivel local, va aduce numeroase beneficii:

  • generarea de venituri suplimentare la nivelul agenților economici;
  • creșterea numărului de întreprinderi mici și mijlocii specifice și adiacente sectorului turistic;
  • creșterea circulației turistice în zonele străbătute de trasee și crearea de noi locuri de muncă.

Totodată, administrația județeană estimează că un astfel de proiect va avea un impact pozitiv asupra destinațiilor traversate de rute, stimulând dezvoltarea comunităților, ducând astfel la creșterea nivelului de trai al locuitorilor județului Bistrița-Năsăud.

0 notes
66 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *