Ultimele noutati

Grupul Teraplast vrea să îi recompenseze pe cei mai performanți angajați!

În următorul an, Grupul Teraplast intenționează să aloce un buget de 1,85 milioane lei pentru răscumpărarea a circa cinci milioane de acţiuni proprii. Acestea urmează să fie folosite într-un program de recompensare şi fidelizare a angajaţilor performanţi, informează jurnaliștii de la Ziarul Financiar.

Propunerea va fi discutată în adunarea generală a acţionarilor programată pentru data de 21 septembrie. De asemenea, acţionarii vor vota și majorarea planului de investiții pe 2017 al grupului, cu peste 14%, de la 84 milioane de lei, la 96 milioane de lei. Propunerea vine ca urmare a achiziţiilor făcute de către grupul Teraplast în prima jumătate a acestui an, respectiv fabrica de panouri sandwich Interlemind din Serbia, 10% din capitalul social al producătorului de țiglă Depaco şi 50% din capitalul social al Politub.

Potrivit statisticilor, compania Teraplast este în prezent cel mai mare procesator de PVC din România și unul dintre cei mai importanti producători români de materiale pentru construcții, instalațoi și amenajări. Portofoliul de produse al firmei este structurat pe șase linii de business: Instalații & Amenajări, Profile tâmplărie, Granule, Panouri termoizolante, Structuri metalice zincate și Tâmplărie termoizolantă.

În ultimii ani compania a investit peste 36 de milioane de euro în dezvoltarea și modernizarea capacităților de producție. În prezent, compania activează în Parcul Industrial Teraplast, cu o suprafață de peste 20 de hectare, situat în extravilanul municipiului Bistrița. Din anul 2008, Teraplast este listată la Bursa de Valori București, sub simbol TRP.

Sursa foto: Teraplast
Caricatură

Ziar de Bistrita