VIDEO: Au “țâpat” gunoaiele pe râpă, direct din camion! DISTRIBUIE să-i vadă o țară întreagă!

Trei persoane au fost surprinse în timp ce aruncau gunoaie într-o râpă din zona Sigmirului, la intrarea în pădure. După cum se poate observa în imagni, mașina era plină cu deșeuri din plastic și lemn, PET-uri și moloz.

xo

x3

 

 

 

 

 

La volanul autoutilitarei se afla un bărbat de aproximativ 50 de ani, iar unul mai tânăr se afla în râpă și trăgea gunoaiele la vale, în timp ce o femeie stătea “de șase”. Acțiunea s-a petrecut vineri, în jurul orelor 17.

 

Este un fenomen la nivelul județului, când diverse persoane aruncă din mașini de mare tonaj deșeuri provenite din construcții, în special în zonele cu vizibilitate redusă. (curbe sau pante abrupte). Aceștia prestează astfel de servicii contra-cost, la solicitarea unor firme sau persoane care aleg să se scape de molozul din construcții sau de diverse deșeuri.

s1-copyMașina marca Volkswagen LT are numărul de înmatriculare BN 59 SAL.

Amenzi prea mici pentru astfel de fapte. Maxim 1.000 de lei!

Consiliile Locale stabilesc  cuantumul amenzilor în astfel de cazuri și iau măsurile care se impun. În Bistrița, conform HCL nr 159/2009, privind Regulamentul de bună gospodărire a orașului,  amenzile pentru persoanele fizice care depozitează deșeuri pe domeniul public sunt cuprinse între 100 și 1.000 de lei, iar pentru persoane juridice de la 200 la 2.000 de lei.

x9

 

În 2015, un grup de senatori PSD a inițiat o Propunere legislativă privind modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 21/2002 privind gospodărirea localitaţilor urbane şi rurale. Astfel s-au propus amenzi  între 1.000 de lei și 2.500 de lei pentru “gunoaie, resturi menajere și lichide aruncate de pe geamul apartamentului” dar și pentru “aruncarea la întâmplare a mucurilor de țigară și a altor obiecte de pe geamul autoturismelor.”

Membrii Comisiei senatoriale pentru Administratie Publică și Organizarea Teritoriului au respins inițiativa, considerând că autoritățile locale sunt cele care ar trebui sa stabilească aceste amenzi, astfel încât să nu se aducă atingere principiului autonomiei locale. Din aceste considerente proiectul a fost RESPINS definitiv și cuantumul amenzilor în astfel de cazuri poate fi stabilit EXCLUSIV de consiliile locale.

 
Comentarii

  • OCHIUL care VEDE !

    MAI **JEGURI ORDINARE ** !!! Voi credeti ca nu va vede NIMENI ? Am umblt o viata intreaga pe toate COCLAURILE Judetului si a Romaniei , timp de 70 de Ani, dar ce vad acuma , pot sa spun ca m-ie rusine sa spun ca sunt Bistritean si in special ,ca sunt Roman !.

  • Balan Marius- ingrijitor al STATULUI.

    Propun amplasarea unui bust pe groapa de gunoi al patronului care detine mijlocul de transport, si are soferul angajat. Rapa de gunoi sa-i poarte numele.Astfel dupa pictura din biserica din COSBUC, vom avea si la SIGMIR o opera nemuritoare in cinstea lui.

  • Felicitări țineți-o tot așa…..Mașina înmatriculată la SC Salauta patron Pavel Sângeorzan din comuna Cosbuc toată stima doar el își permite ca și asa face exploatări de marmura într-un parc național ca deh își permite……are relații cu mediul nu are nici un punct comun sunt curios dacă garda de mediu va da măcar un avertisment pentru aceasta infracțiune în rest de tot rasul sofer ….fără cuvinte tatăl primarului din Coșbuc ce sa mai zic. fara cuvinte țineți-o tot asa felicitări…….

  • Tipic romanesc! Nu ne deranjează mizeria decât în propria ograda sau nici măcar acolo! Păcat de frumusețile naturii cu care ne-a înzestrat Dumnezeu!

Caricatură

Ziar de Bistrita