Guvernul a alocat noi fonduri pentru 16 judeţe afectate de calamităţi naturale, printre care și Bistrița-Năsăud

Guvernul României a aprobat, în ședința de ieri, 27 august, o hotărâre privind alocarea a 59,5 milioane de lei din Fondul de intervenție la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru unităţi administrativ – teritoriale din 16 județe, afectate de calamități naturale.

Astfel, vor fi repartizate fonduri pentru județele Alba, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Neamț, Prahova, Suceava, Timiș, Tulcea și Vâlcea, în vederea refacerii infrastructurii hidrotehnice, a terasamentelor și malurilor de apărare, a drumurilor județene, drumurilor comunale, podurilor, podețelor, digurilor și punților pietonale.

În ceea ce privește județul Bistrița-Năsăud, suma alocată este de 229.000 de lei, urmând să fie repartizată următoarelor comune:

Sumele alocate au fost stabilite în baza evaluărilor făcute de către autoritățile administrației publice locale, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă şi de către Instituţiile Prefectului din cele 16 județe.

One comment

  1. Județul Bistrița-Năsăud are nevoie de o schimbare după ce două mandate, în care a fost condus de chelnerul Radu Moldovan, care la fel ca multi PSD-isi a devenit unul din cunoscutii „baroni locali” (https://www.youtube.com/watch?v=MLutG84S4Yk)
    Răducu a demonstrat că nu-i in stare să administreze si să solutioneze unitar problemele cu care se confruntă localitătile de pe intregul teritoriu al județului. Spre exemplu, locuitorii satelor de pe câmpie precum Ocnita, Archiud, Budurleni, Orosfaia, Comlod si Milas sunt rezolvati că nu au apă potabilă curentă si au amenintat cu trecerea la judetul MURES. O altă problemă nerezolvată cu care se confruntă locuitorii de pe Valea Ilvelor sau de pe Valea Bârgăului precum și din multe zone ale județului, este introducerea retelei de gaze naturale în localitătile lor.
    In cele 2 mandate sub sloganul „Drum ca-n palmă”, Radu Moldovan s-a concentrat exclusiv pe asfaltarea drumurilor dintre localitati, neglijând complet celelalte probleme cu care se confruntă judetul. Dar si aici lucrările au fost de proastă calitate, lucru care s-a vazut cu prilejul inundatiilor din anii precedenti dar si din aceasta vară.