Guvernul a alocat noi fonduri pentru 16 judeţe afectate de calamităţi naturale, printre care și Bistrița-Năsăud

 -  -  1932Guvernul României a aprobat, în ședința de ieri, 27 august, o hotărâre privind alocarea a 59,5 milioane de lei din Fondul de intervenție la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru unităţi administrativ – teritoriale din 16 județe, afectate de calamități naturale.

Astfel, vor fi repartizate fonduri pentru județele Alba, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Neamț, Prahova, Suceava, Timiș, Tulcea și Vâlcea, în vederea refacerii infrastructurii hidrotehnice, a terasamentelor și malurilor de apărare, a drumurilor județene, drumurilor comunale, podurilor, podețelor, digurilor și punților pietonale.

În ceea ce privește județul Bistrița-Năsăud, suma alocată este de 229.000 de lei, urmând să fie repartizată următoarelor comune:

Sumele alocate au fost stabilite în baza evaluărilor făcute de către autoritățile administrației publice locale, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă şi de către Instituţiile Prefectului din cele 16 județe.

1 notes
57 views
bookmark icon

One thought on “Guvernul a alocat noi fonduri pentru 16 judeţe afectate de calamităţi naturale, printre care și Bistrița-Năsăud

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *