Guvernul a aprobat programul IMM Invest, care cuprinde și subprogramul Agro Invest

 -  -  1936


În şedinţa de Guvern din această săptămână a fost aprobat programul IMM Invest, care include anul acesta şi subprogramul Agro Invest, destinat fermierilor, a anunțat premierul Florin Cîțu.

Anul trecut, când am implementat IMM Invest, au fost mai multe probleme şi am văzut nevoia de a crea un program special pentru fermieri, un program cu un plafon de 1 miliard de lei. Înţeleg că deja, suma este aproape solicitată şi dacă este un program de succes, aşa cum a fost şi IMM Invest, vom avea grijă să suplimentăm suma. În acelaşi timp, a fost aprobat şi proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru IMM Factor, la fel, un plafon de 1 miliard de lei, două ordonanţe de urgenţă aşteptate foarte mult de mediul de afaceri, anul trecut, acestea au susţinut economia şi rezultatele bune pe care le-am avut în economie anul trecut, cu cea mai mare creştere economică din trimestrul IV din UE, cu menţinerea locurilor de muncă. Acestea au fost rezultatele şi acestor programe pe care le-am implementat anul trecut, pe care le prelungim”, a declarat Florin Cîțu.

La rândul său, ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a completat că sprijinirea mediului de afaceri reprezintă o prioritate pentru Ministerul Finanțelor.

Am susținut prelungirea programul IMM INVEST până la 30 iulie 2021. Totodată, am introdus o serie de completări, respectiv extinderea categoriilor de beneficiari, modificarea criteriului de eligibilitate privind capacitatea de lichiditate a întreprinderilor solicitante, precum și includerea producătorilor de vinuri și bere în cadrul domeniilor eligibile. Subprogramul AGRO IMM INVEST se adresează exclusiv domeniilor de activitate din agricultură, pescuit, acvacultură și sectorul alimentar și prevede posibilitatea acordării unui grant suplimentar în valoare de 10% din creditul acordat față de grantul din cadrul IMM INVEST, în termen de 1 an, în funcție de utilizarea creditului garantat. Perioada de grație poate fi extinsă până la maximum 24 de luni pentru creditele de investiții, față de 18 luni, în cazul programului IMM INVEST”, a adăugat Nazare.

1 notes
61 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *