Social

Guvernul a suplimentat numărul unităţilor de învățământ incluse în Programul ”Masă caldă”

 -  - 


Guvernul a suplimentat numărul unităţilor de învățământ în care elevii beneficiază de sprijin alimentar prin Programul ”Masă caldă”, a anunțat deputatul PNL Diana Morar.

”178.000 de elevi vor primi sprijin alimentar prin Programul ”Masă caldă”. Numărul unităţilor de învățământ a fost suplimentat de Guvernul condus de PNL de la 300 la 450. Așadar, în acest an şcolar, 450 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat vor beneficia zilnic, gratuit, de un sprijin alimentar constând într-o masă caldă sau într-un pachet alimentar în cazul în care masa caldă nu poate fi asigurată”, spune Diana Morar.

În județul Bistrița-Năsăud, programul de acordare a suportului alimentar se derulează în școli din comunele Leșu, Livezile, Matei, Parva, Târlișua, Tiha Bârgăului, Sânmihaiu de Câmpie.

Deputatul liberal completează că partidul din care face parte intenționează să extindă programul ”Masă Caldă” în fiecare școală, ca măsură de reducere a abandonului școlar.

”Conform statisticilor, anual, circa 45.000 de copii renunță la școală, alți peste 200.000 de mii nu sunt înscriși, aproape 2 milioane se află în risc de sărăcie sau excluziune socială, iar imposibilitatea de a procura o masă caldă a crescut în rândul familiilor cu mulți copii. În calitate de membru al Comisiei pentru învățământ din cadrul Camerei Deputaților, voi face demersuri pentru a contribui la extinderea generală a programului, aceasta fiind una dintre cele mai importante măsuri de combatere a abandonului școlar”, a mai precizat Diana Morar.

53 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.