Guvernul repartizează 17,8 milioane lei județului Bistrița-Năsăud. Ce sume ajung în fiecare unitate administrativ-teritorială

 -  - 


​Primării din toată țara se confruntă cu probleme în ceea ce privește asigurarea finanțării unor cheltuieli de funcționare, cofinanțarea unor proiecte sau asigurarea cu energie termică, motiv pentru care Guvernul va aproba luni scoaterea din fondul de rezervă a sumei de 924,3 milioane de lei. Acești bani vor fi împărțiți tuturor județelor din țară, Bistrița-Năsăud urmând să primească aproximativ 17,8 milioane lei. 

”În contextul actualei situații economice, unitățile administrativ teritoriale se confruntă cu probleme deosebite în ceea ce privește asigurarea surselor de finanţare a cheltuielilor curente şi de capital. Astfel, nu poate fi asigurată finanțarea pentru unele categorii de cheltuieli de strictă necesitate precum cheltuieli de funcţionare (salarii, iluminat public şi întreţinerea acestuia, salubritate, etc.), sentințe, cofinanțarea proiectelor, asigurarea cu energie termică, corecții financiare, cheltuieli de capital cât şi alte cheltuieli neprevăzute”, se arată în nota de fundamentare a unui proiect care se află pe agenda Guvernului.

Astfel, Guvernul va aloca suma de peste 924,3 milioane de lei din fondul de rezervă bugetară pentru primării din toate județele țării.

În județul Bistrița -Năsăud vor sosi circa 17,8 milioane lei. Banii vor fi repartizați astfel:

Vizualizări 181 

bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.