Eveniment

Haine contrafăcute, depistate de jandarmi într-un magazin din Bistrița-Năsăud

 -  - 


Mai multe articole vestimentare despre care există suspiciunea că ar fi contrafăcute au fost descoperite de jandarmi într-un magazin din Bistrița-Năsăud. Hainele au fost confiscate și în acest caz a fost întocmit dosar penal.

 

Pe timpul unei acțiuni specifice privind prevenirea și combaterea faptelor ilegale pe raza municipiului Bistrița, în cursul zilei de marți 20 septembrie, jandarmii din cadrul Detașamentului 1 Mobil Bistrița au constatat faptul că o societate comercială oferea spre vânzare clienților mai multe articole vestimentare susceptibile a fi contrafăcute. Într-un magazin erau expuse spre comercializare articole vestimentare și încălțăminte de sezon în valoare de 2.300 de lei, care aveau aplicate denumiri celebre sau foarte asemănătoare cu mărci înregistrate, fără a deţine documente de proveniență susceptibile a fi contrafăcute, conform reglementărilor legale în vigoare”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

În acest caz au fost întocmite actele de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, conform Legii nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, urmând a fi înaintate organelor competente pentru soluţionare.

225 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.