Haine contrafăcute, la vânzare în două magazine din Beclean și Năsăud

 -  -  11399


Articole de îmbrăcăminte în valoare de peste 28.000 de lei, despre care există bănuiala că ar fi contrafăcute, au fost descoperite de polițiști în două magazine din orașele Năsăud și Beclean. Marfa a fost confiscată de oamenii legii în vederea continuării cercetărilor. 

În perioada 4-5 decembrie, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au acționat pentru descoperirea și combaterea infracționalității din domeniul proprietății intelectuale. Astfel, au fost efectuate controale şi verificări de specialitate la 18 operatori și agenți economici din județul Bistrița-Năsăud.

Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au descoperit în flagrant 2 infracțiuni de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare. Astfel, au fost descoperite 504 articole de îmbrăcăminte și accesorii susceptibile a fi contrafăcute, expuse spre comercializare către public în două magazine din orașele Beclean și Năsăud. Valoarea bunurilor susceptibile a fi contrafăcute se ridică la 28.189,5 lei și au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor”, au precizat reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Tot cu ocazia verificărilor desfășurate, polițiștii au constatat nereguli pe care le-au sancționat contravențional cu amenzi în valoare totală de 26.500 lei. În total au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, 10 dintre acestea pentru nerespectarea prevederilor legii privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, republicată, și una pentru nerespectarea prevederilor legale privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Poițiștii avertizează că acțiuni de acest gen vor fi organizate și în perioada următoare, pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri.

1 notes
524 views
bookmark icon

One thought on “Haine contrafăcute, la vânzare în două magazine din Beclean și Năsăud

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *