Consilierul Sorin Hangan, după intenția Primăriei Bistrița de a contracta un împrumut: ”Cum e posibil să rămâi an de an cu milioane de euro în cont şi să împrumuţi bani în acelaşi timp?”

 -  -  4325


Consilierul local Sorin Hangan critică, printr-o postare pe o rețea de socializare, decizia administrației locale, făcând referire la primarul Ovidiu Crețu și viceprimarul Cristian Niculae, de a împrumuta bani din Trezorerie pentru derularea unor investiții.

Mi-e tot mai greu să înţeleg deciziile tandemului Creţu-Niculae. Cum e posibil să rămâi an de an cu milioane de euro în cont şi să împrumuţi bani în acelaşi timp? Nu există nicio logică economică şi financiară să împrumuţi bani de la bancă pentru a repara Căminul Cultural din Slătiniţa, cu câteva zeci de mii de euro, când ai în Trezorerie milioane de euro” a scris pe Facebook, liberalul Sorin Hangan.

Potrivit președintelui PNL Bistrița, problema nu este aceea că se împrumută bani, ci condițiile în care se fac aceste împrumuturi și mai ales investițiile care sunt vizate. ”Domnilor colegi, nu e o problemă să împrumuţi bani, dar mergi la bancă când n-ai bani, nu când ai prea mulţi, iar dacă tot lucrezi luni de zile pentru o documentaţie bancară, o faci pentru a realiza nişte obiective de care să beneficieze tot oraşul” a mai spus Hangan.

Consilierul local îi transmite primarului Ovidiu Crețu că aleșii liberali sunt dispuși să îi acorde ajutor în ceea ce privește întocmirea unei liste a investițiilor prioritare pentru Bistrița.

Domnule primar, noi vrem să vă ajutăm. Toţi banii rămaşi de pe un an pe altul, erau alocaţi pentru investiţii, nu pentru cheltuieli. Lăsaţi ideile megalomanice deoparte că avem lucruri concrete de realizat. Lista e lungă şi timpul nu stă pe loc. Haideţi să punem la punct şcolile, străzile, transportul public, să amenajăm malurile râului, să modernizăm iluminatul, să îngropăm cablurile care atârnă peste tot. Avem multe de făcut şi nimeni nu înţelege de ce se face totul încet şi de slabă calitate”, a încheiat mesajul său Sorin Hangan.

Reamintim că administrația locală intenționează să contracteze un împrumut în valoare de 7,3 milioane de lei, în baza ordonanței Guvernului nr.8 din 2018, subiect despre care Ziar de Bistrița a scris AICI.

4 bookmark
0 notes
50 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.