Heliportul de la SJU Bistrița, în faza finală. ”În această toamnă va ateriza primul elicopter pe terasa superioară a spitalului”

 -  -  1114Lucrările de amenajare a unui heliport pe terasa superioară a Spitalului Județean de Urgență Bistrița au intrat în ultima etapă, a anunțat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, care a completat că ele vor fi finalizate în toamna acestui an.

”Se lucrează foarte intens la heliport. El e în fază finală, în această toamnă va ateriza primul elicopter pe terasa superioară a spitalului”, a declarat Emil Radu Moldovan într-un interviu acordat PRO BN TV.

Lucrările pentru construirea unui heliport la SJU Bistrița au fost demarate în primăvara acestui an, în luna martie, ele fiind executate de asocierea dintre companiile SC Grup Construcții EST SA (lider asociere) și SC ABC DEVELOPMENT AVIATION SRL (asociat). Pe lângă amenajarea heliportului, lucrările prevăd și înlocuirea acoperișului pe întreaga suprafață a unității medicale. Totodată, potrivit conducerii SJU Bistrița, heliportul va fi deservit de două ascensoare, un lift urmând să fie conectat cu Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului.

Întreaga investiție se ridică la 1,5 milioane de euro și este asigurată integral din bugetul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. 

În paralel cu lucrările de construire a unui heliport, la SJU Bistrița au demarat și lucrările de reabilitare, modernizare și extindere a Unității de Primiri Urgențe, dar și cele de reabilitare termică a complexului spitalicesc de pe stada Alba Iulia.

Am început lucrul și la Unitatea de Primiri Urgențe. Față de cei 300 și ceva de mp, după reabilitare vom avea 1.400 mp și vor fi și dotări de ultimă generație. S-a finalizat și primul lift, cel din casa liftuirilor din spital care va face legătura între secțiile de Chirurgie, bloc Operator și ATI și heliport. Odată cu UPU va fi făcut și cel de-al doilea lift, care va asigura legătura dintre UPU și heliport. Se lucrează intens și la reabilitarea și modernizarea secției de pe Alba Iulia”, a mai adăugat președintele CJ Bistrița-Năsăud.

0 notes
239 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *