Heliportul de la SJU Bistrița va fi deservit de două ascensoare

 -  -  979

Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, a anunțat că heliportul care se construiește pe terasa superioară a unității medicale va fi deservit de două ascensoare.

Unul dintre cele două ascensoare există deja la SJU Bistrița, în vreme ce altul urmează să fie montat.

”Heliportul va fi deservit de două ascensoare: un ascensor din cele existente în spital, care urmează a fi extins și modernizat și care va face legătura între secțiile spitalului și heliport, și un ascensor nou, care va face legătura directă între UPU și Heliport”, a declarat Gabriel Lazany.

Managerul SJU Bistrița precizează că în prezent se desfășoară lucrările privind modernizarea și extinderea primului ascensor.

În ceea ce privește amenajarea unui heliport pe terasa superioară a SJU Bistrița, lucrările pentru acest proiect au fost demarate la începutul lunii martie, acestea fiind executate de companiile SC Grup Construcții EST SA (lider asociere) și SC ABC DEVELOPMENT AVIATION SRL (asociat). Pe lângă amenajarea heliportului, lucrările prevăd și înlocuirea acoperișului pe întreaga suprafață a unității medicale, precum și montarea unui lift nou.

Investiția se ridică la 1,5 milioane de euro și este asigurată integral din bugetul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. 

0 notes
104 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *