Ultimele noutati

Ca hienele! Într-un punct termic din “Ștefan”, Primăria face sediu de birouri… tot pentru ei! NU sperați degeaba la locuri de joacă, grădinițe etc!

Într-un punct termic situat în Ștefan cel Mare, Primăria Bistrița va amenaja sediu pentru Ocolul Silvic Bistrița, Regia Autonomă Locală. Proiectul de hotărâre v fi dezbătut în ședința ordinară de joi. Cum PSD deține majoritatea în Consiliul Local, absolut toate proiectele inițiate de ei au șanse maxime de a trece.

Din bugetul de cheltuieli al municipiului Bistriţa pe anul 2016, s-au alocat fonduri pentru elaborarea fazelor de proiectare PT+CS+DE şi pentru contractarea lucrărilor în vederea începerii execuţiei. Documentația de proiectare faza PT+CS+DE a fost predată în luna mai 2016, este în perioada de verificare și de  modificare a neconformităților.

Prin Hotararea Consiliului Local al municipiului Bistrița nr. 24 / 27.03.2014 acest obiectiv a fost destinat pentru amenajare sediu R.P.L. Ocolul Silvic al municipiului Bistrița.

Primăria Bistrița a câștigat în instanță, după ani întregi de procese, 26 dintre cele 32 de foste puncte termice din oraș, care au avut destinațiile schimbate în mai multe rânduri. Primăria a ochit 2 astfel de puncte termice și amenjează Dispecerat Operativ al Poliției Locale (în zona Gării) și sediu pentru Ocolul Silvic – zona (Ștefan cel Mare). Pe str. Nicolae Bălcescu va fi Centru de promovare pentru energie regenerabilă, pe Aleea Trandafirilor va fi Centru multifuncțional pentru activități sociale, pe O. Goga va fi Centru de zi pentru persoane vârstnice.

Punctul Termic nr.6 este situat în zona Restaurantului “Cuantic” (în spatele Școlii Generale nr. 3) și este dorit de greco-catolici în vederea amenajării unui punct liturgic. Celălalt punct termic este situat lângă calea ferată pe strada Colibiței, are aproximativ 500 de metri pătrați și este dorit de ortodocși pentru amenajarea unui centru social.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Din banii de pe lemn, ocolul Silvic își face sediu de LUX, cu 2 etaje! Valoarea  totală a   investiţiei : 350.000 de euro! Ca idee, în Bistrița NU s-a construit nicio grădiniță în 8 ani și unele dintre ele funcționează în case închiriate!

Obiectivul  studiat , fostul Punct Termic  29, este amplasat în municipiul Bistrița , str Stefan cel Mare și are o suprafață construită și desfășurată – din extrasul C.F. de 191 mp., în prezent dezafectată, cu o stare avansată de degradare datorită faptului că nu a fost utilizat și nu au mai fost efectuate lucrări de întreținere de mai mulți  ani.

page-2-404x400Administrația Ovidiu Crețu plătește peste 5.000 de euro pe lună pentru închirierea unor clădiri în care funcționează grădinițe în condiții inadecvate. Asta în condițiile în care NU s-a construit nici măcar o grădiniță în ultiii 8 ani și este o criză acută pe acest segment.

Ocolul Silvic al municipiului Bistrita a luat ființă în anul 2002  având ca obiect de activitate  administrarea  suprafeței de fond forestier și fond pastoral proprietatea municipiului Bistrita si a suprafetei de fond forestier care aparține comunei Livezile.

Pentru amenajarea fostului punct termic care va avea destinația de sediu se  propune o clădire pe 2 niveluri , parter+etaj , un spațiu central cu scara interioară în jurul căruia au fost distribuite spațiile solicitate : birouri, spații tehnice , grupuri sanitare ( pe aceeași verticală).

La parter se amplasează funcțiunile în care publicul poate avea acces : caserie, birouri, iar la etaj se amplasează spațiile specifice Ocolului Sivic unde publicul are acces redus : secretariat , director , contabil șef , contabilitate, sala de ședinte, oficiu, arhivă, camera de armament cu sistem de securitate. Sub scara de acces  va fi amplasat  spațiul pentru portar. Casa  scării  este luminată natural  cu un luminator central zenital pe structura metalică și sticla securit. Printr-o trapă prevazută în acest luminator se va realiza accesul pe terasa .

pt-29-1

pt-29-q

 

 

 

 

fatada

fatada-2

 

 

 

 

 

 

Valoarea investiției, fără T.V.A. : 1.396.480 lei  (309.325 euro).

“ Sediu Regia Publică Locală Ocolul Silvic al municipiului Bistrița RA-reabilitare imobil str. Stefan cel Mare (fost punct termic nr.29)”, municipiul Bistrița este un proiect ce va fi dezbătut în ședința ordinară de joi, de la sediu primăriei. Finanţarea obiectivului de investiţie se face din fondurile bugetului Ocolului silvic al municipiului Bistrița.

Citiți și: 

page-2-404x400În fiecare lună, Primăria Bistrița dă peste 5.000 de euro chirie pentru câteva imobile vechi în care funcționează grădinițe și școli! De 8 ani, administrația Crețu NU are nicio soluție pentru rezolvarea problemei!

https://www.ziardebistrita.ro/chirii-5-000-euro/

 
Caricatură

Ziar de Bistrita