Polițiștii i-au confiscat fructele, estimate la 1.500 de euro! Un șofer din Bistrița a fost prins FĂRĂ acte, cu 800 de kg de fructe de pădure!

În data de 11 iulie a.c., pe DJ 172 G, pe raza localității Orheiu Bistriței, în cadrul activităților preventive desfășurate, polițiștii Postului de Poliție Budacu de Jos și Dumitrița au oprit în trafic pentru control, un autoturism, condus de un bărbat, de 46 de ani, din Sîngeoz-Băi.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că acesta transporta cantitatea de 834 kg fructe de pădure fără documente de proveniență sau transport. Drept urmare, conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform Legii 12/1990, iar fructele, în valoare de 6255 lei, au fost confiscate și predate unui centru de colectare autorizat.

Amenda în astfel de cazuri este cuprinsă între 1.000 – 1.500 de lei,

Conform legii 12/1990 “efectuarea de acte sau fapte de comert cu bunuri a caror provenienta nu este dovedita, in conditiile legii. Documentele de provenienta vor insoti marfurile, indiferent de locul in care acestea se afla, pe timpul transportului, al depozitarii sau al comercializarii. Prin documente de provenienta se intelege, dupa caz, factura fiscala, factura, avizul de insotire a marfii, documentele vamale, factura externa sau orice alte documente stabilite prin lege; “
Comentarii

  • Balan Marius -ecologist PV

    Pacat ca nu s-o intalnit cu URSUL la cules. Cu MILITIA o scapat ieftin.
Caricatură

Ziar de Bistrita