I.S.J a FINALIZAT planul de școlarizare! Ce clase RĂMÂN și ce clase PICĂ din 2021! Deciziile s-au luat în Consiliile de Administrație ale școlilor!

 -  -  21005


COMUNICAT de presă transmis de Inspectoratul Școlar Județean BN:

Inspectoratul Școlar a finalizat proiectul planului de școlarizare la nivelul județului Bistrița-Năsăud pentru anul școlar 2021-2022, în conformitate cu Ordinul nr. 5599/2020 pentru aprobarea Metodologiei privind fundamentarea cifrei de școlarizare pentru învățământul preuniversitar.

Propunerea este fundamentată pe criteriile menționate în ordinul amintit, pe efectivele claselor a VIII-a, conform SIIIR (Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România) și a datelor furnizate de Institutul Național de Statistică.

Astfel, în acest an școlar sunt înscriși 2210 de elevi, ceea ce reprezintă un număr de 76 de clase. Această scădere a populației școlare reprezintă un fenomen național, datorat faptului că în anul școlar 2012-2013 părinții au putut opta pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare sau în clasa I.

La nivelul județului s-au organizat mai multe ședințe cu directorii în care s-a discutat acest aspect și s-a solicitat ca, în Consiliile de administrație ale fiecărei unități de învățământ, să se analizeze și să se stabilească propunerile pentru proiectul planului de școlarizare.

Consiliul de administrație al Inspectoratului Școlar a validat aceste propuneri, urmând ca proiectul planului de școlarizare pentru anul școlar 2021-2022 să fie înaintat spre Ministerul Educației și Cercetării.

Planul propus la nivel județean este disponibil mai jos:

PROPUNERI PLAN ȘCOLARIZARE CLASA A IX -A LICEU BISTRIȚA-NĂSĂUD

PROPUNERI PLAN ȘCOLARIZARE CLASA A IX A ÎNVĂȚĂMÂNT PROFESIONAL ȘI TEHNIC/DUAL

2 notes
130 views
bookmark icon

One thought on “I.S.J a FINALIZAT planul de școlarizare! Ce clase RĂMÂN și ce clase PICĂ din 2021! Deciziile s-au luat în Consiliile de Administrație ale școlilor!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *