Ultimele noutati

Este DEMISIA un act de lașitate? Florin Chereji RĂSPUNDE și amenință de pe margine că NU renunță la lupta cu sistemul creat de primar: “voi face plângeri la Curtea de Conturi, dacă o să consider necesar!”

Florin Chereji și-a dat demisia din Consiliul Local, la un an de mandat. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă, ocazie cu care Chereji și-a prezentat raportul de activitate.

 

a0-Copy2

pp1

 

 

 

 

 

 

Cei 5 membri din grupul PNL reprezintă opoziția din Consiliul Local. PSD are 11 consilieri, ALDE – 2 consilieri (unul este viceprimar), Partidul Ecologist are 2 consilieri locali și UDMR – 1 mandat. În aceste condiții, primarul Ovidiu Crețu controlează lejer majoritatea din Consiliul Local și absolut toate inițiativele sale sunt susținute de majoritate.

 

Reporter: – NU poate fi considerată această retragere un act de lașitate? Având în vedere că situația era aceeași și acum un an, când ați intrat în Consiliul Local?

Florin Chereji: – Acum un an, când am candidat nu știam ce scor vom scoate…

Reporter: -… de la prima ședință, după constituire.

Florin Chereji: – Am sperat că, punând în dezbaterea Consiliului Local, proiecte pentru binele și în interesul cetățenilor municipiului, cei din majoritate vor susține aceste proiecte.. adică numai de dragul de a face un serviciu primarului, să votezi ce spune el? Dar din păcate așa se întâmplă: semnul îl știm și votul merge ca atare!

Reporter: – Vi s-a cerut să faceți acest pas înapoi din partea PNL sau nu?

Florin Chereji: – Nu, ei cred că ar fi vrut ca eu să rămân în continuare!

Reporter: – Ce veți face în continuare, cu Bistrița Civică veți activa? Ce veți face, concret?

Florin Chereji: – Voi urmări activitatea din consiliu, și în calitate de cetățeni putem propune petiții, putem participa la ședințe… pentru mine vă spun sincer că a fost… faptul că, Consiliul Local este o anexă a primarului se vede și din modul cum se comportă în ședințele de consiliu… când are chef… dacă în regulamentul de organizare și funcționare, se spune de regulă ședințele au loc în ultima joi din lună. Regula asta a fost foarte des încălcată. Am stabilit ședințele de comisii: a stabilit luni să fie comisia economică, marți să fie comisia juridică și miercuri, comisia de urbanism. Nu s-au respectat aceste programări. Eu am o activitate în care circul foarte mult… nu sunt în Bistrița, mi s-a dat peste cap tot programul, eram la Cluj, am venit la ședință și m-am dus înapoi la Cluj pentru că erau probleme importante pe ordinea de zi.

Reporter: – Din noua postură, veți mai face plângeri către Curtea de Conturi?

Florin Chereji: – Am făcut și înainte să fiu consilier local… deci două le-am făcut fără să fiu consilier local. Voi face, dacă o să consider necesar, voi face !”

Citiți și:

ev-4001-480x400

Chereji îl sparge pe Crețu în replici! Îi dă grele pentru Campusul Rebreanu, Wonderland și majorarea taxelor!
Caricatură

Ziar de Bistrita