Ultimele noutati

Așa-i la noi: în mijlocul verii NU se lucrează și au loc licitațiile pentru blocurile de izolat! Primarul anunță că în octombrie încep lucrările și iarna NU va autoriza reabilitările. Vezi cele 18 blocuri care-au prins finanțarea pe fațade și termopane!

Blocurile care vor fi reabilitate termic în cadrul proiectului ”Îmbunătăţirea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe – Bistriţa ” sunt:

1. Blocul de locuinţă – strada Gării, nr. 30, (180 ap.);
2. Blocul de locuinţă – strada Iosif Vulcan, nr.4. bloc C2, (30 ap.)
3. Blocul de locuinţă – strada Octavian Goga, nr.4, bloc B1, (20 ap.);
4. Blocul de locuinţă – strada Octavian Goga, nr.6, bloc B2, (20 ap.);
5. Blocul de locuinţă – strada Octavian Goga, nr.8, bloc B3, (20 ap.);
6. Blocul de locuinţă – strada Solomon Haliţă, nr.2, (16 ap.);
7. Blocul de locuinţă – strada 1Decembrie, nr 2, bloc 3, (34 ap.);
8. Blocul de locuinţă – strada 1Decembrie, nr 2, bloc 4, (24 ap.).

Pentru aceste blocuri a demarat procedura de achiziție, în vederea desemnării constructorului care va realiza lucrările. Valoarea lucrărilor este de aproximativ 7.3 milioane de lei (1.5 milioane de euro).

han1

t2

 

 

 

 

 

 

 

Al doilea contract a fost semnat în urmă cu câteva zile și prevede un număr de 10 blocuri. Valoarea acestor lucrări este etimată la 2.5 milioane de euro (10.7 milioane de lei).

1. strada Arţarilor nr. 30 (80 ap.);
2. Aleea Spătarului nr. 6 (24 ap.);
3. strada General Eremia Grigorescu nr. 1 (48 ap.);
4. Intrarea Muncelului nr. 5 (60 ap.);
5. Intrarea Muncelului nr. 7 (60 ap);
6. Intrarea Turturelelor nr. 2 (78 ap.);
7. Aleea Plopilor nr. 4 (40 ap.);
8. Intrarea Pârcălabului nr. 5, strada Vasile Lupu nr, 19 (52 ap.);
9. Aleea Greuceanu nr. 7 (40 ap.);
10. Aleea Tihuţa nr. 7 (60 ap.).

Cel târziu în octombrie încep lucrările la fațade! Culorile vor fi alese pe parcurs!

“Eu am spus că NU vom reabilita termic blocuri de Crăciun. Lucrările, dacă se vor întinde procedurile mai mult le vom decala pentru la anul. Dar eu cred că au toate șansele să înceapă cel târziu în octombrie. Ori dacă firmele care vor câștiga contractul știu să lucreze și eu spun că, cu o singură excepție, toate celelalte firme cu care am lucrat au știut să se organizeze… în luna noiembrie o să finalizăm blocurile.

Noi semnăm finanțarea pe bază de DALI sau pe bază de studiu de fezabilitate. Culorile NU sunt date la această fază… ele vor fi date la faza de proiect tehnic.” a completat primarul Ovidiu Crețu!

În 2015, lucrările de modernizare pentru 15 blocuri au întârziat și Primăria Bistrița a plătit 321.000 de lei de la bugetul local, deși această sumă putea fi plătită din bani europeni dacă termenul era respectat.

 

Citiți și: 

 

t3

Termopane de campanie! Manevra prin care primarul Crețu a câștigat masiv voturile din vară a fost țeapă! Toate cele 95 de blocuri au fost respinse de la finanțare, deoarece documentațiile au fost… fușărite!
Caricatură

Ziar de Bistrita