Icoana făcătoare de minuni de la Nicula, în procesiune pe străzile din Bistrița! Credincioșii au fost îndemnați să se-nchine de la distanță, de la ferestre și balcoane!

 -  -  21755


Icoana Facătoare de Minuni de la Nicula a fost purtată în procesiune pe străzile din Bistrița! Procesiunea a avut loc pe arterele principale, în intervalul 15- 17! Credincioșii prezenți pe străzile orașului s-au închinat de pe margine. Icoana Făcătoare de Minuni a fost purtată în tot orașul și a făcut un popas la Biserica de la Coroana, unde soborul de preoți a rostit rugăciuni și s-au cântat imnuri dedicate Maicii Domnului.

Pentru a oferi o mângâiere sufletească bolnavilor, care suferă în spitale sau la casele lor de pe urma noului coronavirus, dar și pentru a-i întări pe medici și pe cei care muncesc în spitale pentru ușurarea suferințelor fraților noștri, Arhiepiscopia Clujului a scos în procesiune Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula. Procesiunea a avut loc azi, la sărbătoarea Izvorului Tămăduirii.

Icoana a fost purtată în procesiune, într-o mașină, în spațiul deschis din spate, în municipiul Bistrița, în intervalul orar 15:00-17:00 și a mers fără oprire în zona spitalelor și a principalelor biserici.

Icoana a putut fi văzută de la ferestre și balocane! Credincioșii au fost îndemnați să se-nchine de la distanță!

Credincioșii, medicii, personalul medical, precum și pacienții au fost rugați să respecte cu strictețe măsurile de siguranță sanitară și de distanțare, să nu iasă din case sau spitale, ci să urmărească întreaga procesiune de la ferestre, rugându-se Maicii Domnului.

Prin acest gest, Arhiepiscopia Clujului vrea să-i asigure pe toți de întreaga solidaritate sufletească, de rugăciunile ierarhilor și ale preoților pentru tot sufletul creștinesc cel necăjit și întristat și mai ales de binefăcătoarea mijlocire a Sfintei Fecioare, prin icoana sa făcătoare de minuni, care aduce mângâiere în credință și întărire în nădejde.

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Nicula, în procesiune în Arhiepiscopia Clujului

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Nicula a fost purtata astăzi în procesiune în Arhiepiscopia Clujului.Pentru a oferi o mângâiere sufletească bolnavilor, dar și pentru a-i întări pe medici și pe cei care muncesc pentru ușurarea suferințelor fraților noștri, la sărbătoarea Izvorului Tămăduirii, Icoana de la Nicula a fost dusa în principalele orase ale eparhiei nostre.

Publicată de Radio Renașterea pe Vineri, 24 aprilie 2020
2 notes
880 views
bookmark icon

One thought on “Icoana făcătoare de minuni de la Nicula, în procesiune pe străzile din Bistrița! Credincioșii au fost îndemnați să se-nchine de la distanță, de la ferestre și balcoane!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *