Doris se LANSEAZĂ spre Parlament! Vezi ce planuri are pentru dezvoltarea României!

Doris Moldovan este candidatul PNL pentru Camera Deputaților și a prins locul 2 pe lista de partid, în urma alegerilor județene. Locul lui Doris Moldovan a fost râvnit și de avocata Diana Morar, care s-a clasat la diferență de doar doar 5 voturi.

Doris Moldovan și-a construit treptat imaginea și are șansa vieții la alegerile ce vor avea loc peste două luni. Agricultura, școli vocaționale și agro-turism sunt doar o pare din domeniile pe care Doris susține că le va schimba dacă va intra în Paramentul României.

Doris Moldovan descrie planul de acțiune pentru România: agricultură eco, agroturism, școli vocaționale. Credeți că ar fi în stare să le REZOLVE?

https://faptebuneblog.wordpress.com/2016/10/11/asta-asteapta-oamenii-de-la-noi/

„Pe noi, pe politicieni trebuie să ne lovească realitatea în mod constant, ca să ne dezmeticească și să ne canalizăm energia pe A FACE lucruri utile pentru oameni. Să ne lovească tare, pentru că viața de zi cu zi este dureroasă pentru mulți oameni.

Da, știm că viața este foarte grea, însă când mergi către oameni, când le vezi lipsa de speranță, ochii plecați, spatele gârbovit și mâinile crăpate, doar atunci poți să înțelegi că politica se face din exterior, către interior (partid, Parlament, Guvern etc.). Când faci asta, când te uiți înspre oameni, ai timpul și mintea ocupată cu muncă, idei, planuri. Altfel, de la birouri și din Palate de cleștar, politicienii ajung salvatori fără soluții reale și cu vreme de discuții care-i scârbesc pe oameni.

q3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Astfel, după o lungă perioadă de întâlniri cu oameni simpli, sinceri care trăiesc greu, mulți singuri, cu neamuri plecate departe, am început să caut soluții pentru dezvoltarea a ceea ce iubește cel mai mult românul, pământul. Îi spunem agricultură și mai modern agroturism, dar este vorba despre a crea cadrul legislativ, pentru a le face oamenilor viața mai bună, aici. Mulți dintre ei, chiar dacă o duc rău, vor să rămână pe pământul unde au crescut.

 – Am găsit împreună cu oamenii și citind strategii de Agroturism din state Europene, câteva soluții care s-ar aplica și pentru județul Bistrița-Năsăud:

q2 – Dezvoltarea de microfabrici pentru podusele alimentare din mediul rural, subvenționate de stat; Integrarea producătorilor de produse locale în rețele de procesare și distribuție a acestora. Am citit că „Departamentul Irlandei de agricultură si mâncare” a creat un Grant în ajutorul agroturismului, obiectivul proiectului fiind asigurarea aprovizionării pieţelor cu produse organice dezvoltate de grupuri/asociații/ cooperative/ companii;

 – Realizarea de programe de instruire vocațională pentru adulți, în vederea calificării sau recalificării în diverse meserii. Mă refer la meșteșuguri (olărit, țesutul, sculptura etc).Sunt de părere că trebuie să ne păstrăm tradițiile și mestesugurile românești, să le ducem mai departe din generație în generație așa cum obișnuiau străbunii noștri;

Program de stabilire a cotei utilizării pesticidelor în agicultură, deoarece avem potențialul de a face eco-agricultură și eco-turism;

Crearea unor standarde de calitate care să asigure servicii bune pentru turiști. De exemplu, în Marea Britanie cea mai importantă organizaţie agroturistică de marketing Farm Stay UKcoordonează peste 1000 de ferme care oferă servicii de cazare complete precum şi cele de catering. Organizația are niște indici de calitate și se ocupă şi de inspecţii regulate pentru a se asigura că standardele înalte de curăţenie şi serviciile sunt menţinute.

Dragi colegi, vechi și noi, haideți să transformăm toate planurile și vorbele în fapte! Asta așteaptă oamenii de la noi!” 

Doris Moldovan are de tras pentru a prinde Parlamentul de pe locul 2 din lista PNL-ului. Are notorietate pe județ și o relație bună cu primarii de pe Valea Someșului și Valea Sălăuței și experiența mai multor campanii electorale. Va candida-direct su Sandu Pugna, cântărețul pe care l-a băgat PSD-ul în alegeri și cu Ioan Țintean (candidat ALDE). În alegerile parlamentare, locurile eligibile sunt ocupate de Robert Sighiartău (PNL), Doina Pană și Daniel Suciu (PSD).

În parlamentul României, județul Bistrița- Năsăud va fi reprezentat de 5 deputați și 2 senatori. Fiind vorba de vot politic, pe liste, situația stă astfel:

-PSD: Doina Pană și Daniel Suciu (sigur), eventual și Sandu Pugna.
– PNL: Robert Sighiartău (sigur) și Doris Moldovan (șanse mari).
– ALDE: Ioan Țintean (posibil).
– PMP: Ionuț Simionca (șanse minime).

La Senat au șanse maxime Ioan Deneș (PSD) și Ioan Turc. (PNL)

 

3 comments

  1. Toate aparent frumoase ,inclusiv biroul,cu draperii bogate,bibliotecă cu cărți legate (câte or fi fost deschise ?)leptop roz VAIO și o agendă roși jerpelită. Dorim să știm cine este DORIS,câți ani are,ce studii are,dacă sunt pe bune,unde a lucrat ? câți ani și cât de serios,ce a realizat concret,nu ce-și propune,nu cu cine a vorbit,ce a făcut pentru cei cu care a vorbit. Ce familie are,câți cpii? cum stă cu moralitate? este sau nu cercetată…. ASTEA SUNT LUCRURILE CARE-L INTERESEAZĂ PE ALEGĂTOR NU POVEȘTI SCRISE SAU SPUSE .

  2. Ce nu face omul pentu un loc cald in urmatoi 4 ani….bla bla bla si mult noroc.

  3. Agricultura nu-i o solutie pentru repatrierea celor plecati la munca in strainatate. Si asa cu cei plecati, Romania se afla pe primul loc in Uniunea Europeana in privinta ponderii foarte ridicate a populatiei ocupate in agricultura, la mare distanta de urmatoarele clasate. Astfel, intr-un raport al Institutului National de Statistica (INS) publicat anul trecut, se arata ca Romania, se remarca prin ponderea inca foarte ridicata a populatiei ocupate in agricultura (25,4%), ceea ce o plaseaza pe primul loc in UE-28, la mare distanta de urmatoarele tari clasate, Grecia (13,0%) si Polonia (11,2%).
    Asta nu inseamna ca nu trebuie dezvoltata agricultura chiar si in Bistrita-Nasaud si sa trecem de la „merele de plastic” la livezile intensive de altadata, insa nu prin cresterea ponderii populatiei ocupate in acest sector.
    Nici turismul care se situeaza in domeniul serviciilor nu poate sa absoarba prea multa forta de munca. Ba mai mult pentru dezvoltarea turismului e nevoie pe de o parte de infrastructura de transport, iar pe de alta parte de un mediu economic prosper care genereaza si consumatorii de servicii turistice.