FOTO: Facebook - e-Beclean

Iluminat public modern la Beclean, printr-un proiect de circa 4,5 milioane de euro

Primăria Beclean a reușit să finalizeze un proiect de circa 4,5 milioane de euro prin intermediul căruia sistemul de iluminat public al orașului a fost complet modernizat. La Beclean a fost realizat un sistem nou și eficient de iluminat public, au fost montate corpuri de iluminat cu tehnologie LED și a fost pus în funcțiune un sistem de telegestiune, administrația locală reușind astfel să reducă și consumul de energie electrică.

Proiectul de iluminat public cu led al orașului Beclean a fost finalizat! Această modernizare aduce după sine o reducere a consumului de energie electrică în sistemul de iluminat public printr-un control al intensității luminoase cu ajutorul unui program de telegestiune smart”, a spus primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan.

Această investiție a fost posibilă prin intermediul proiectului “Creșterea eficienței energetice în sistemul de iluminat public al orașului Beclean”, care a fost finanțat prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020. Administrația locală a beneficiat de o finanțare europeană de circa 4,5 milioane de euro pentru acest proiect care a presupus modernizarea și extinderea iluminatului public în orașul Beclean, inclusiv prin folosirea surselor regenerabile de energie, dar și implementarea unui sistem de telegestiune cu peste 800 de puncte luminoase controlate.

Artere de circulaţie importante, străzi din oraş şi din cartierele aparţinătoare ale orașului Beclean au fost cuprinse în acest proiect al cărui obiectiv a fost și acela de a reduce consumul de energie electrică prin controlul inteligent al intensității luminoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *