Din Bistrita

Iluminatul festiv în municipiul Bistrița se aprinde pe 30 noiembrie

 -  - 


Primăria Bistrița va aprinde luminițele de sărbători în municipiu la data de 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, a anunțat miercuri primarul Ioan Turc. 

”În data de 30 noiembrie, la ora 18:00, vom avea deschiderea iluminatului festiv de sărbători. În ceea ce privește iluminatul festiv, a fost semnat contractul de închiriere pentru elementele care vor decora zona centrală a oraşului. Bineînţeles că vom decora şi celelalte zone din oraş, vom decora şi localităţile aparţinătoare ale municipiului Bistrița, în aşa fel încât oamenii să simtă că sunt sărbători – Crăciunul, Anul Nou. Pentru bucuria celor mici şi mari, va fi prezentă trupa Coloricii alături de animatori de la Palatul Culturii”, a declarat primarul Ioan Turc într-o conferință de presă.

Edilul Bistriței a mai precizat că tot atunci va fi inaugurat şi Târgul de Crăciun, care este organizat de municipalitate în parteneriat cu Asociaţia Produs în Bistriţa-Năsăud.

”În urma discuțiilor pe care le-am avut cu doamna Elena Bărbos, președintele Asociației Produs în Bistrița-Năsăud, am agreat un format special pentru această ediţie a Târgului de Crăciun. Practic, vom avea o zonă în care oamenii vor putea consuma preparate şi băuturi, va fi și o zonă în care vor fi comercializate produse tradiţionale. Fiecare căsuţă va avea o anumită temă.  Împreună cu meşteşugarii, artizanii şi furnizorii de servicii vom amenaja şi ateliere tematice pentru copii. Insist pe faptul că prioritate vor avea producătorii locali din Bistrița și din județul Bistrița-Năsăud. Este o opţiune pe care o anunț cât se poate de ferm. Pentru zonele neacoperite, bineînţeles, vom găzdui şi producători din alte judeţe. Vom amenaja şi căsuţa lui Moş Crăciun, acolo unde copiii se vor putea întâlni cu Moşul, vor putea interacționa cu Moșul, vor putea să îi dea scrisori, vor putea primi sfaturi, așa că îi vom aștepta pe copilași împreună cu părinții lor pe zona pietonală”, a mai spus primarul.

Dacă Primăria Bistrița va aprinde iluminatul festiv în oraș în data de 30 noiembrie, în Piaţa Petru Rareş din municipiu, în faţa Palatului Administrativ, luminile feerice  vor fi aprinse de Consiliul Judeţean Bistrița-Năsăud pe data de 1 decembrie, de Ziua Naţională a României.

În 1 decembrie se aprind luminile de sărbători în fața Palatului Administrativ din Bistrița

 

 

264 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.