Pieton grav accidentat de o autoutilitară; victima a decedat

 -  -  1200


Un bărbat a fost grav rănit într-un accident rutier produs pe raza localității Ilva Mare. Victima urmează să fie preluată de un elicoper SMURD. UPDATE: Din păcate, medicii au fost nevoiți să declare decesul bărbatului.

Potrivit informațiilor transmise de Inspectoratul Județan pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, bărbatul era pieton în momentul în care a fost accidentat de o autoutilitară. Accidentul s-a produs în jurul orei 15:30, în localitatea Ilva Mare.

La fața locului au intervienit echipaje de prim ajutor și de terapie intensivă mobilă SMURD. Când au ajuns la fața locului, medicii au constat că victima era în stop cardiorespirator, motiv pentru care au solicitat în sprijin și intervenția unui elicoper SMURD.

Paramedicii sângeorzeni ajunși la locul indicat au găsit victima – un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani – în stop cardiorespirator și au început aplicarea protocolului de resuscitare. Elicopterul SMURD de la Baza Aeriană Jibou a aterizat în apropiere”, au anunțat reprezentanții ISU Bistrița-Năsăud.

Intervenția este în plină desfășurare.

ACTUALIZARE 1

Din păcate, bărbatul nu a răspuns manevrelor de resuscitare, acesta fiind declarat decedat.

”În urma aplicării manevrelor protocolului de resuscitare, organismul bărbatului nu a răspuns acestora, astfel că echipajele medicale au fost nevoite să îi declare decesul la locul accidentului”, a mai transmis ISU Bistrița-Năsăud.

ACTUALIZARE 2

Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud precizează că accidentul nu s-a produs pe raza localității Ilva Mare, așa cum au anunțat inițial reprezentanții ISU Bistrița-Năsăud, ci în localitatea Măgura Ilvei, mai exact la ieșire din Măgura Ilvei spre Ilva Mare.

Conform verificărilor efectuate de polițiști la fața locului, pe drumul județean 172D, în localitatea Măgura Ilvei, șoferul unei autoutilitare, în timp ce efectua manevra de mers înapoi, a accidentat un bărbat în vârstă de 52 de ani, din Rodna, pe care nu l-a observat și care se afla în spatele autoutilitarei. În urma accidentului, din nefericire, bărbatul din Rodna a decedat”, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările în acest caz continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă culpă, urmând a fi stabilite toate împrejurările în care a avut loc evenimentul.

FOTO: arhivă

0 notes
325 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *