În 3 zile, peste 2.800 de bistrițeni și-au primit înapoi banii pe taxa auto. Alți peste 7.000 încă așteaptă restituirea sumelor

 -  -  241423 

Cu toate că ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat la mijlocul lunii aprilie, într-o conferință de presă susținută la Bistrița, că până la finele lunii mai toți românii care au decizii de impunere ar trebui să își primească înapoi banii plătiți pe diferite forme ale taxei auto (subiect prezentat de Ziar de Bistrița AICI), acest lucru nu s-a întâmplat. Nu toți cei care au achitat astfel de taxe au intrat în posesia banilor până la finele lunii mai, plățile făcându-se și în această lună. Din acest motiv, ministrul Eugen Teodorovici a anunțat că restituirea taxei auto va fi un subiect de analiză a activității ANAF.

În primele trei zile ale lunii iunie s-au făcut deja plăți către 2.806 contribuabili din Bistrița-Năsăud, dar mai sunt încă circa 7.700 care așteaptă să intre în posesia banilor.

A.N.A.F. a restituit în perioada 3 – 5 iunie 2019, în județul Bistrița Năsăud, suma de 4.796.928 lei către 2.806 contribuabili români, sumă ce reprezintă taxe auto achitate de către aceștia în perioada 1 ianuarie 2007 – 31 ianuarie 2017. Demersul Ministerului Finanțelor Publice și al Agenției Naționale de Administrare Fiscală va continua până la restituirea ultimului leu datorat contribuabililor români, care au achitat taxe auto (taxe auto pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau timbrul de mediu)”, se arată într-un comunicat de presă al ANAF.

La Administrația Finanțelor Publice Bistrița-Năsăud au fost depuse până la data de 31 august 2018 (n.r. – termenul limită pentru depunerea cererilor) peste 31.000 de cereri privind restituirea taxei auto. Dintre acestea, în aproximativ 24.000 de cazuri banii au fost restituiți, suma restituită depășind 60 de milioane de lei.

24 bookmark
0 notes
1148 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.