În așteptarea deciziilor de înlocuire din funcții, prefectul și subprefectul județului Bistrița-Năsăud au pregătit un bilanț al activității

 -  -  1336


Într-o ședință a Colegiului Prefectural Bistrița-Năsăud, prefectul Ovidiu Victor Frenț a anunțat că a pregătit un bilanț al activității sale și a subprefectului, dar că documentul va fi prezentat în momentul în care se va produce schimbarea anunțată de premierul Ludovic Orban, semn că cei doi sunt pregătiți să fie înlocuiți din funcții. Prefectul a mai spus că dacă tot se vorbește despre ”România normală”, își dorește să se ia o decizie și în ceea ce privește aceste funcții. 

”Îmi doresc, indiferent ce se va întâmpla în viitorul apropiat, să se ia o decizie și să se hotărască spre ce tinde România, pentru că noi, la intrarea în Uniunea Europeană, am depolitizat înalții funcționari publici, am creat un corp al acestora, am investit în cursuri, în formări, în programe. Nu țin neapărat să fiu eu cel care deschide această serie, dar, în opinia mea, se constată o diferență majoră între ce spune legea și chiar noul Cod Administrativ și ce se întâmplă în realitate. Și atunci, mi-aș dori foarte tare să se ia o decizie în acest sens. Nu cred că face bine administrației, niciunui guvern și nici României. Dacă prefecții, subprefecții și înalții funcționari publici sunt numiți și demiși politic este în regulă, dacă nu atunci să fie profesionalizați ca în Italia, ca în Franța, ca în Belgia și fiecare guvern să aibă libertatea să-și aleagă din corpul înalților funcționari publici pe cei pe care dorește să-i numească în aceste funcții. Dacă tot vorbim de România normală, ar fi un lucru normal”, a spus Ovidiu Victor Frenț.

Prefectul a mai spus că, împreună cu subprefectul Ciprian Ceclan-Oprea, a pregătit și un bilanț al activității lor, dar acesta nu va fi prezentat decât atunci când se va produce schimbarea la nivelul Instituției Prefectului. ”Având în vedere că încă suntem aici, și eu, și colegul meu, domnul subprefectul, ne pregătisem un bilanț, dar nu o să îl prezentăm decât în momentul în care se va produce schimbarea la nivelul conducerii Instituției Prefectului. Până atunci nu îmi rămâne decât să aștept”, a încheiat prefectul Ovidiu Victor Frenț.

0 notes
461 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *