În batjocură, parcă! Abia la jumătate anului școlar s-a finalizat contractul pentru cornuri în școli! Contractele pe lapte și mere încă NU-s gata și elevii vor servi doar… cornul!

Consiliul Județean a finalizat licitația pentru furnizare cornuri în școli. Pentru acest contract s-a realizat o licitație la care au participat mai multe firme:

– Auto Valmar din Bistrița
– Grand Par Dor din Reghin
– Sc Achiziție Dezvoltare din Voluntari
– Logistic Media din Ocna Mureș
– Vel Pitar din Râmnicu Vâlcea .

Sc Achiziție Dezvoltare din Voluntari a câștigat licitațiile pe toate cele 5 loturi și va împărți cornuri în tot județul. Contractul are o valoare de 3.6 milioane de lei. În 2016, compania a avut o cifră de afaceri de 51 milioane de lei, profit de 2.7 milioane de lei și un număr de 14 angajați.

Lot 1 – Bistrita – 14.019 copii
Lot 2 – Sângeorz-Bai – 5.731 copii
Lot 3 – Beclean – 4.976 copii
Lot 4 – Nasaud – 5.679 copii
Lot 5 – Teaca-Lechinta – 3.384 copii.

Vezi caietul de sarcini pentru furnizare cornuri

33.000 de elevi din județ NU beneficiază de programul complet! Anul școlar se află la jumătate și celelalte 2 contracte (pe lapte și pe mere) încă NU sunt gata!

În ce privește furnizarea cornurilor, se va încheia un acord-cadru pentru o perioada de doi ani cu câte doua contracte subsecvente pe fiecare lot, pe 5 loturi, pe fiecare an scolar, respectiv 2017-2018 si 2018-2019 pentru furnizare produse de panificatie: cornuri sau batoane si produse derivate: covrigi simpli sau biscuiti uscati în ambalaje de 80 g/unitate pentru elevii din clasele I-VIII din învatamântul de stat si privat, precum si pentru copii prescolari din gradinitele de stat si private cu program normal de 4 ore, la nivelul judetului Bistrita-Nasaud, în anii scolari 2017-2018 si 2018-2019 în conformitate cu prevederile OUG nr. 96/2002 cu modificarile si completarile ulterioare.

Ex-ministrul Liviu Pop susținea implementarea unui program-pilot care a fost introdus anul trecut – “Masă caldă în şcoli” – va fi extins în următorii ani și va ajunge să înlocuiască programul “Cornul şi laptele”. După demisia ministrului, rămâne de văzut dacă programul „Masă caldă în școli” va fi implementat.

Licitațiile pentru lapte și mere NU s-au finalizat încă!

Contractele pentru furnizare mere și lapte NU sunt gata la această oră, iar elevii au ajuns într-o situație delicată: vor servi doar cornul. În total, în anul şcolar 2017-2018, 33.789 de preşcolari şi elevi din judeţ ar trebui să primească aceste produse la şcoală.