”În Bistrița-Năsăud, minivacanța de 1 Mai a trecut fără incidente majore”

 -  -  1027

În județul Bistrița-Năsăud, minivacanța de 1 Mai a trecut fără incidente majore, ordonanțele militare și recomandările autorităților fiind în general respectate, a anunțat prefectul Stelian Dolha.

Faptul că am depășit cu bine încă o perioadă a anului care, prin prisma obiceiurilor formate în timp, reprezenta acum o perioadă critică, de risc major, înseamnă foarte mult în lupta pe care o ducem cu noul Coronavirus. Am reușit acest lucru atât prin mobilizarea exemplară a forțelor de ordine – polițiști, jandarmi, militari – care au insistat pe linia prevenirii, cât și prin modul în care majoritatea cetățenilor au reacționat la apelul către o atitudine responsabilă. Vă mulțumesc tuturor pentru efortul depus în aceste zile și pentru înțelegerea de care ați dat dovadă. Continuând în acest ritm și sprijinindu-ne reciproc, vom reuși să ne redobândim libertățile anterioare într-un timp mai scurt. Totul depinde de noi!”, a transmis prefectul Stelian Dolha.

În perioada 1-3 mai, la nivelul județului Bistrița-Năsăud au acționat peste 500 de polițiști, aceștia fiind sprijiniți și de efective mărite de jandarmi, polițiști locali și militari. În toate zonele din județ au existat filtre, forțele de ordine verificând în ce măsură respectă bistrițenii prevederile cuprinse în ordonanțele militare în vigoare.

Anul acesta, ziua de 1 Mai a fost una altfel. Din cauza situației epidemiologice actuale, autoritățile i-au îndemnat pe români să petreacă această zi acasă și să evite pe cât posibil deplasările.

VIDEO: Gigi Cherecheșiu

0 notes
152 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *