În Bistrița-Năsăud nu există niciun caz confirmat de infecție cu noul coronavirus. Aproape 180 de persoane sunt plasate în carantină sau izolare

 -  -  2893


În județul Bistrița-Năsăud nu există până în acest moment niciun caz confirmat de infecție cu noul coronavirus – COVID-19. Cu toate acestea, aproape 180 de persoane au fost plasate fie în carantină, fie în izolare la domiciliu. 

”Conform informațiilor primite de la Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, în județul nostru sunt 91 persoane în carantină, 87 persoane în izolare la domiciliu”, a transmis sâmbătă dimineața Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Prefectul Stelian Dolha a precizat că autoritățile cheltuie suma de 300 de lei/zi pentru fiecare persoană aflată în carantină. Din această sumă, 230 de lei sunt alocați pentru asigurarea spațiului de cazare și 70 de lei pentru asigurarea a trei mese. La nivel județean există circa 200 de camere de carantinare, cu un număr total de aproximativ 400 de locuri.

În ceea ce privește probele prelevate de la persoanele asupra cărora există suspiciune de infecție cu noul coronavirus, de la ultima raportare și până în prezent nu au mai sosit alte rezultate. Prefectul Stelian Dolha a anunțat că au fost trimise spre analiză la laboratorul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca peste 40 de probe prelevate de la persoane aflate în carantină pe raza județului Bistrița-Năsăud. Nouă dintre acestea au fost negative, iar pentru restul autoritățile așteaptă rezultatele.

La nivel național, în acest moment există 95 de cazuri confirmate de infecție cu Covid-19.

VIDEO: Prefectul Stelian Dolha, lămuriri cu privire la persoanele care sunt plasate în izolare la domiciliu sau carantină

0 notes
2018 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *