În Bistrița-Năsăud va fi deschis un centru de carantină instituționalizată; persoanele care vor ajunge aici vor fi păzite

 -  -  1539


Autoritățile din Bistrița-Năsăud vor deschide un centru de carantină instituționalizată, persoanele care vor ajunge în acest centru urmând să fie păzite, a anunțat prefectul județului, Stelian Dolha.

O să deschidem un centru de carantină instituționalizată în județ. Eu cred că aceasta este cea mai bună și sigură măsură și astfel știm ce se întâmplă cu cei care nu respectă măsurile. Sunt mulți care încă nu au înțeles că trebuie să stea la domiciliu sau în locația declarată atunci când sunt li se impun astfel de măsuri. Cred că răspândirea infecțiilor e și din cauza lor”, a explicat prefectul Stelian Dolha într-o ședință a Colegiului Prefectural.

Așadar, potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, în acest centru vor fi duse persoanele care sunt depistate că încalcă măsurile de izolare sau carantinare.

De asemenea, directorul Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, dr. Anca Andrițoiu, a completat că în acest centru vor fi cazate și persoanele care nu au la dispoziție o locație unde să se carantineze.

Pe acești oameni care părăsesc domiciliile sau locațiile declarate trebuie să îi pedepsim oarecum și atunci îi ducem într-un centru în care sunt păziți. Totodată, mai există cazuri de persoane venite din străinătate care tranzitează județul și care se întâmplă să fie confirmate pozitiv pe teritoriul județului. Pe acești oameni nu îi putem carantina în mașină. Am avut o astfel de situație, cu două persoane venite din Spania, dar am reușit să le internăm în spital. Nu am avut ce face cu ele. Dacă aveam un astfel de centru, atunci îi duceam acolo. Astfel, centrul va fi pentru cei care nu respectă regulile sau pentru cei care nu au unde să se carantineze și își pun în pericol familia”, a completat dr. Anca Andrițoiu.

1326170cookie-checkÎn Bistrița-Năsăud va fi deschis un centru de carantină instituționalizată; persoanele care vor ajunge aici vor fi păzite
0 notes
664 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.