În ce condiții ar putea fi preluată echipa de fotbal Gloria Bistrița de către Primăria Bistrița

 -  -  1014


Primarul municipiului Bistriţa, Ioan Turc, a anunţat că va purta discuții la nivelul administrației locale cu privire la posibilitatea preluării echipei de fotbal Gloria Bistriţa, dar subliniază că acest lucru ar putea fi făcut doar într-o singură variantă.

”Urmează ca în această săptămână să avem o întâlnire la Primăria municipiului Bistriţa. În spaţiul public, a apărut ideea sau a fost exprimată intenţia de a transfera către Primăria municipiului Bistriţa echipa de fotbal. Dacă vom face acest lucru, urmează şi pe această temă să am discuţii cu colegii mei, va fi printr-un transfer şi punct, nu altfel. Ştiu că sunt oameni care iubesc fotbalul, şi mie îmi place, echipa a avut un parcurs bun, a terminat pe locul III. Da, ar fi păcat să se risipească un efort făcut de jucători, de cei care au manageriat, dar vreau să ştie cei care astăzi deţin echipa că nu discutăm decât sau putem discuta doar despre un transfer fără alte preluări. Doar echipa”, a declarat primarul Ioan Turc într-o conferință de presă.

Reamintim că și președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a făcut apel la administrația locală să gândească o variantă prin care să sprijine echipa.

În luna aprilie a acestui an, Emil Radu Moldovan a declarat: ”Mi-aș fi dorit foarte mult să putem sprijini în continuare această echipă. Am purtat discuții și cu domnul primar, i-am explicat ce cred eu despre acest subiect și i-am spus că eu cred că proiectul lor de a înființa o academie de copii și juniori este unul foarte bun, dar care nu are finalitate. Asta pentru că la 14 ani nu ai ce face cu copiii. Trebuie să le dai continuitate. Cred că ar fi trebuit să preia echipa FC 1 Gloria. Am purtat personal discuții cu domnul Horoba și cu acționarii acestui club, ei erau dispuși să predea cu titlu gratuit și fără nicio datorie această echipă către Primărie. I-am spus domnului primar că îi stăm la dispoziție pro bono, că îi dăm toate documentele necesare pentru a înființa, la nivelul municipiului Bistrița, un club public, precum cel de la nivelul Consiliului Județean și cred că ar fi fost cu mult mai bine ca această echipă să fie preluată și sprijinită”.

Rămâne de văzut dacă în final echipa va fi preluată sau nu de Primăria Bistrița.

FC Gloria Bistrița a terminat sezonul 2020 – 2021 pe locul 3 în Seria 10 a Ligii a III-a.

0 notes
139 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *