În ce stare se află adolescentul salvat de la înec de un pompier

 -  -  11017

Tânărul în vârstă de 16 ani care era cât pe ce să își piardă viața în timp ce se afla la Ștrandul Codrișor din Bistrița este în stare stabilă, anunță purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Camelia Strungari.

Minorul în vârstă de 16 ani din localitatea Leșu, adus ieri după-amiază (1 iulie) la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, după ce a fost salvat de la înec dintr-un bazin cu apă de pe raza municipiului Bistrița, este conștient, echilibrat, stabil hemodinamic și respirator și în cursul acestei dimineți a fost transferat de la Secția Anestezie-Terapie Intensivă la Secția Pediatrie pentru supraveghere și tratament de specialitate. I se administrează oxigen având în vedere hipoxia pe care a suferit-o și, momentan, starea sa de sănătate nu ridică probleme”, a precizat Camelia Strungari.

Reamintim că tânărul s-a înecat miercuri în timp ce se afla în bazinul de înot de la Ștrandul Codrișor. Salvamarul ștrandului l-a scos pe tânăr din apă, însă acesta era inconștient. Din fericire, un pompier aflat în timpul liber a intervenit și a aplicat rapid manevrele de resuscitare, organismul adolescentului răspunzând acestora.

1 notes
142 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *