În ce zonă din Bistrița va fi amenajat un nou sens giratoriu

 -  -  1177


Un nou sens giratoriu va fi amenajat într-o intersecție din Bistrița, susține administratorul public al municipiului, Ioan Peteleu. Acesta afirmă că sensul va fi prevăzut în proiectul Linia Verde.

Prezent într-o emisiune de la postul local de televiziune AS-TV, Ioan Peteleu a vorbit despre proiectul Linia Verde, unul dintre proiectele pe care Primăria Bistrița le implementează cu bani europeni.

”Linia Verde este un proiect de aproximativ 60 de milioane de lei, din care aproximativ 35 de milioane de lei sunt pentru partea de infrastructură, iar 25 pentru partea de material rulant, în speță autobuze electrice. Linia începe de la Viișoara, de la intersecția cu strada Dealul Viilor, și se termină la podul de la intersecția cu drumul Slătiniței – zona Pensiunii Sheriff”, a spus Peteleu.

Administratorul public al municipiului a explicat în detaliu cum vor circula autobuzele electrice prin Bistrița și a dat exemplu situația prevăzută pentru sensul Viișoara – Bistrița – Unirea.

Până la stația de pe Independenței (zona MAT), linia vine pe carosabil, va fi și un marcaj specific, dar vor avea prioritate autobuzele pentru transportul public local. În continuare, de la MAT, linia va intra pe acea alee, așa-zisa pistă de cicliști, și va ieși în zona Poșta Veche, după care intră pe strada Gheorghe Șincai, stradă care va fi cu dublu sens, dar numai pentru autobuze, și continuă pe strada Dornei. Mașinile vor putea circula într-un singur sens, adică așa cum se circulă și acum. Din păcate, nici pe Gheorghe Șincai și nici pe Dornei nu se vor mai putea amenaja parcări și noi căutăm soluții pentru a rezolva această problemă. De pe Dornei, linia merge prin Piața Unirii, iese în față la Domus și continuă pe General Grigore Bălan până ajunge în sensul din zona Avram Iancu. Pe urmă, linia merge până la intersecția cu Calea Moldovei, zonă unde am solicitat proiectului să revizuiască proiectul pentru a face un sens giratoriu acolo. Așa cum e acum nu e o soluție, un sens asigură o mai mare fluență în trafic. De acolo se merge până în Unirea”, a explicat Ioan Peteleu.

Astfel, în cadrul proiectului va fi amenajat un nou sens giratoriu pe strada Calea Moldovei.

Acesta a ținut să sublinieze că nu se vor tăia copaci pentru a se realiza acest proiect.

”Oamenii trebuie să știe că nu se taie copaci pentru a face loc acestei linii. Am auzit multe discuții pe tema aceasta, dar nu se taie. Și nu se desființează nici scuarul de pe Independenței. Aici rămân și parcările și nu e afectat nici spațiul verde. (…) Aș ruga cetățenii să înțeleagă că orice schimbare produce și efecte colaterale, dar asta nu înseamnă că lucrurile nu vor sta mai bine în viitor. Acum vedem partea neagră pentru că totul este în șantier, dar lucrurile vor sta cu totul altfel când se va termina șantierul”, a completat Peteleu.

Lucările în cardul proiectului Linia Verde vor fi executate de companiq MIS Grup și alte firme partenere.

Întreaga emisiune de la AS-TV poate fi urmărită integral AICI.

0 notes
302 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *