În doar două zile, aproape o mie de persoane au fost vaccinate de echipele Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Bistrița

 -  -  1053


Aproape o mie de persoane au fost vaccinate de echipele Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Bistrița în doar două zile, a anunțat primarul Ioan Turc.

”Deși, din păcate, înregistrăm numere record de decese cauzate de CoVid-19, există și vești bune. Ieri, echipele Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei municipiului Bistrița au vaccinat 549 de persoane, iar astăzi, până la această oră, 430. Pe lângă centrul de vaccinare de la sediul SVSU din str. Dobrogeanu Gherea, nr. 15, care funcționează zilnic (de luni până duminică), în intervalul 08:00-20:00, echipa mobilă de vaccinare va fi prezentă mâine la Parohia Ortodoxă “Sfântul Dumitru” de pe str. General Grigore Bălan, între orele 10:00-17:00”, a anunțat primarul Ioan Turc.

De asemenea, din data de 25.10.2021 până în 20.11.2021, de luni până vineri, între 08:00-14:00, bistrițenii se vor putea vaccina și în incinta Centrului Cultural Municipal “George Coșbuc”, decizia de alegere a locației bazându-se pe dorința de a veni în sprijinul celor care vin să ridice sau să depună formularele de acordare a ajutoarelor pentru încălzirea locuinței și a suplimentului pentru energie.

În plus, pe lângă testele antigen pe care SVSU le efectuează, alături de Serviciul de Ambulanță, celor care prezintă simptomatologie specifică, vom deschide zilele următoare și un centru de testare gratuită în zona Primăriei.

Din 15 februarie, când a fost deschis centrul de vaccinare din cadrul SVSU Bistrița, peste 26.000 de doze au fost administrate.

”Pentru întregul efort, pentru dedicarea lor și, mai ales, pentru grija lor pentru oameni, le mulțumim medicilor, asistenților, voluntarilor, personalului auxiliar și tuturor celor implicați în lupta împotriva SARS-CoV-2”, a încheiat Ioan Turc.

0 notes
178 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *