În doar o zi, polițiștii au aplicat peste 100 de sancțiuni pentru nepurtarea măștii de protecție sau nerespectarea interdicției de deplasare pe timpul nopții

 -  -  965


În ultimele 24 de ore, peste o sută de persoane din județul Bistrița-Năsăud au fost sancționate de polițiști pentru că nu purtau masca de protecție în spații publice sau pentru că nu au respectat interdicția de deplasare pe timpul nopții.

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, la data de 6 ianuarie, 174 de poliţişti, poliţişti locali, jandarmi sau reprezentanți ai altor instituții cu atribuții de control au organizat acțiuni de verificare a modului în care sunt respectate prevederile cuprinse în Legea 55/2020.

”Au fost verificate 79 de societăţi comerciale, iar reprezentanţii agenţilor economici au fost instruiţi cu privire la respectarea obligaţiilor impuse, precum şi a normelor destinate prevenirii răspândirii noului tip de coronavirus şi în special cu privire la dezinfecţia frecventă a suprafeţelor expuse şi a instituirii unor măsuri pentru evitarea aglomerării de persoane în spaţiile comerciale. Totodată, au fost verificate peste 1.500 de persoane aflate în izolare, carantină sau depistate în cadrul acţiunilor. De asemenea, au fost oprite pentru control 121 autovehicule, iar conducătorilor auto li s-au reamintit principalele restricţii şi obligaţii prevăzute de Legea 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2”, precizează IPJ Bistrița-Năsăud.

Pentru neregulile constatate în ultimele 24 de ore, oamenii legii au aplicat 105 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 22.450 de lei.

”Din totalul acestora, 33 sancţiuni, în valoare de 15.500 de lei, au fost aplicate persoanelor fizice pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/ libera circulaţie în intervalul orar 23.00-05.00 şi 72 de sancţiuni, în valoarea de 6.950 de lei, au fost aplicate pentru nepurtarea măştii sanitare de protecţie”, mai completează sursa citată.

Astfel de acțiuni vor fi organizate pe toată durata stării de alertă.

0 notes
90 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *