În mai multe zone din Bistrița ar putea fi amplasate toalete și coșuri de gunoi inteligente

 -  -  1063


Primăria Bistrița intenționează să achiziționeze toalete și coșuri de gunoi inteligente pe care să le amplaseze în mai multe zone publice din municipiu, a anunțat primarul Ioan Turc.

Avem o problemă cu toaletele în Bistrița. Pentru că soluțiile clasice nu prea mai convin nimănui, vom merge pe variante de ultimă oră, vom merge pe varianta toaletelor inteligente. Începând cu Parcul Municipal, toate toaletele existente vor fi înlocuite cu toalete smart. În parcul din proximitatea BIG, de pe Bulevardul Independenței, așișderea. În Pădurea Schullerwald, de asemenea. În toate aceste zone intenționăm să punem toalete inteligente, care, deși nu sunt ieftine, răspund pretențiilor oamenilor în ziua de astăzi”, a spus primarul Bistriței, Ioan Turc, joi, în ultima ședință a Consiliului Local Bistrița.

Astfel de toalete există deja în mai multe orașe din România, printre care Cluj-Napoca sau Baia Mare.

FOTO: www.emaramures.ro

Tehnologia modernă cu care sunt dotate permite ca aceste toalete să beneficieze de igienizare automată, ele fiind programate să spele şi să dezinfecteze interiorul vasului de WC, dar şi chiuveta sau pardoseala. Mai mult, un sistem pneumatic automat permite deschiderea şi închiderea uşii chiar şi în lipsa curentului electric. Aceste băi pot fi dotate inclusiv cu un buton de panică.

Totodată, în atenția primarului Ioan Turc sunt și coșurile de gunoi din oraș.

Eu sunt nemulțumit de modul în care arată coșurile de gunoi, în special cele din zona centrală. Aici discutăm despre centrul istorie și e limpede că avem nevoie de coșuri de gunoi de un anumit standard. Ele vor fi ridicate și cele care nu sunt de aruncat vor fi mutate în altă parte. Vom avea și coșuri de gunoi noi. Mai mult de cât atât, identificăm și soluții pentru achiziționarea unui număr de coșuri de gunoi smart, este vorba despre coșuri cu autocompactare care rezolvă mult mai bine problema. Volumul de gunoi care poate fi pus în aceste coșuri este exponențial mai mare decât cel care poate fi pus în coșurile clasice. Sunt scumpe, nu o să putem să cumpărăm din bugetul local coșuri inteligente pentru tot orașul, dar avem în vedere ca pe un proiect european să prindem și această soluție, așa cum ne gândim și la schimbarea soluției pentru platformele de gunoi”, a adăugat Ioan Turc.

FOTO: www.emaramures.ro

0 notes
188 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *