Administratie

În maxim 1 an de zile va fi gata VARIANTA OCOLITOARE a Becleanului! Nicolae Moldovan veghează șantierul și zice că 40% din centură, deja-i gata!

 -  - 


” Nu mai e vorba de o simplă perspectivă, noi vorbim de o certitudine. Din aprilie 2022 și până la data de 29 august 2022, constructorul a realizat deja 40% din lucrare. Evident că au apărut și vor mai apărea tot felul de probleme tehnice legate de specificul lucrării, covor asflatic, sensuri giratorii, iluminatul drumulul, dare le sunt rezolvabile și rezolvate. Nu am nicio emoție că lucrarea va fi gata în toamna lui 2023”, a explicat Nicolae Moldovan.

 

În 5 aprilie 2022 s-a dat startul la cel mai important și cel mai așteptat proiect de infrastructură din județul Bistrița-Năsăud.

Utilajele au început să lucreze la centura orașului Beclean, iar momentul a fost marcat simbolic, în prezența ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, invitat de primarul Nicolae Moldovan.

Varianta ocolitoare va avea lungimea de 1,19 km și va conecta DN 17D ș DN 17, iar lucrarea principală din cadrul acestui proiect va fi podul peste râul Someș în lungime de 580 de metri.

Conexiunea DN 17D și DN 17 se va face prin sensuri giratorii. Varianta ocolitoare va avea două benzi de circulație, câte una pe fiecare sens, de 3,5 metri lățime fiecare, acostamente de 1,5 metri lățime.

Centura Becleanului va asigura legătura dintre Drumul Trans Regio TR 45 Beclean – Salva și Drumul Expres DX 4A Dej – Beclean – Bistrița, investiții cuprinse în Master Planul de Transport al României.

 

Citiți și:

Nicu Moldovan are toate actele la mână pentru finanțare europeană pe Centura Becleanului! (aviz de mediu, indicatori economici și studiu de fezabilitate). Varianta ocolitoare va fi conectată de Autostrada Nordului!

214 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.