În minivacanța de Anul Nou, pompierii și salvatorii SMURD din Bistrița-Năsăud au intervenit la peste 100 de situații de urgență

 -  - 


În minivacanța de Anul Nou, pompierii și salvatorii SMURD din Bistrița-Năsăud au desfășurat peste 100 misiuni, arată datele comunicate marți de Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență.

Cele mai multe misiuni din această perioadă au fost reprezentate de urgențele medicale, urmate de trei incendii produse la locuințe și anexe gospodărești.

”Pompierii militari au intervenit pentru protejarea vieții, bunurilor materiale și a mediului înconjurător la 112 evenimente și acțiuni specifice, după cum urmează: 98 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave dintre care 9 au fost gestionate de către echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD; 9 misiuni pentru asigurarea măsurilor specifice în cazul accidentelor rutiere; 3 misiuni pentru stingerea incendiilor; o misiune specifică (deblocare ușă) și o misiune de sprijin a echipajelor SAJ Bistrița – Năsăud”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Bistrița-Năsăud.

 Premergător Revelionului, inspectorii de prevenire au desfășurat și acțiuni de control. Un număr de 11 obiective din județul Bistrița – Năsăud au fost verificate, fiind constatate 29 de deficiențe pe linia apărării împotriva incendiilor, toate remediate pe timpul controalelor. Pe timpul acestor acțiuni, pentru deficiențele constatate, au fost aplicate patru amenzi în valoare de 4.500 lei, precum și 29 avertismente.

”Finalul de an nu a fost unul umbrit de incendii ori de alte evenimente riscante pentru viața cetățenilor, semn că misiunea de informare și prevenire a salvatorilor a dat roade. Mulțumim cetățenilor că au înțeles și au ținut cont de sfaturile pompierilor militari”, a mai transmis ISU Bistrița-Năsăud.

Vizualizări 50 

bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.