În minivacanța de Paște, polițiștii din Bistrița-Năsăud au aplicat 250 de sancțiuni contravenționale

 -  -  1014


În perioada 29 aprilie – 3 mai, polițiștii bistrițeni, împreună cu reprezentanți ai autorităților cu atribuții de control, au continuat verificările în contextul pandemiei de COVID-19, fiind aplicate 250 de sancțiuni contravenționale pentru neregulile constatate.

Astfel, au fost desfășurate activități de verificare în zone aglomerate, gări, autogări, zonele pietonale, centre comerciale și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Totodată, au fost verificate peste 6300de persoane, aflate în izolare, carantină sau depistate în zonele unde au fost desfășurate controale, 534 de operatori economici și 279 mijloace de transport persoane.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 250 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 63.250 de lei, conform prevederilor Legii 55/2020.

Odată cu intrarea în vigoare a măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului, forțele de ordine din Bistriţa-Năsăud verifică modul de respectare a interdicției de circulație a persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 22:00—05:00 și a celorlalte norme de circulație în interiorul fiecărei localități în funcție de incidența cazurilor.

În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, vor acționa, atât în uniformă, cât și în civil, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Oamenii legii recomandă cetățenilor să respecte în continuare măsurile de igienă colectivă și individuală, cele de protecție individuală, să evite aglomerațiile și întâlnirile cu prietenii pentru a limita răspândirea infecțiilor în rândul celor dragi.

De asemenea, Poliția reamintește că organizarea de evenimentele private (nunți, botezuri, mese festive etc.) este interzisă, iar în situația în care forțele de ordine constată că aceste interdicții sunt încălcate, vor interveni cu fermitate și vor aplica sancțiuni contravenționale.

Scopul acțiunilor desfășurate de forțele de ordine nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a-i determina pe toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID-19.

0 notes
139 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *