În orașele Bistrița, Năsăud, Beclean și Sângeorz-Băi există centre de colectare a deșeurilor voluminoase, din construcții sau a celor electrice și electronice

 -  -  1238


Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Deșeuri Bistrița-Năsăud anunță că în toate cele patru orașe din județ – Bistrița, Năsăud, Beclean și Sângeorz-Băi – există centre de colectare a deșeurilor provenite din construcții, a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a celor voluminoase.

În efortul nostru de a avea un județ curat, de a reduce abandonul de deșeuri în natură și de a crește responsabilitatea cetățenilor cu privire la deșeuri, este important să avem o infrastructură accesibilă tuturor pentru a rezolva problema deșeurilor ocazionale. Astfel, s-au creat centre de colectare la nivelul județului, care preiau aceste tipuri de deșeuri în mod GRATUIT de la cetățeni”, a anunțat directorul executiv al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, Cristian Niculae.

În Bistrița, există două astfel de centre de colectare: unul pe strada Narciselor, lângă fostul Netex, și altul în Viișoara, lângă Complex Heidenfeld.

În județ, centrele de colectare sunt amplasate în: Beclean – în cadrul Stației de Transfer la ieșirea spre Braniștea, Năsăud – în cadrul Stației de Transfer lângă depozitul Lukoil și Sângeorz-Băi – în cadrul Stației de Transfer de lângă cariera Cormaia.

Aceste centre preiau gratuit de la persoanele fizice deșeurile provenite din construcții (în limita a 200 kg/an/gospodărie), deșeuri voluminoase și deșeuri electrocasnice. Suplimentar, ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud și Supercom SA derulează anual 6 campanii în mediul urban și 4 campanii în zona rurală de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase, de la poarta casei sau de pe platformele de colectare din zonele de blocuri”, a mai adăugat Niculae.

1345430cookie-checkÎn orașele Bistrița, Năsăud, Beclean și Sângeorz-Băi există centre de colectare a deșeurilor voluminoase, din construcții sau a celor electrice și electronice
0 notes
363 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.