În perioada 12 – 13 mai, caravana “Alege oaia!” va ajunge și la Bistrița

 -  -  1062


Caravana ”Alege Oaia!” a străbătut mai multe județe din țară și continuă seria evenimentelor organizate de MADR. Luna viitoare, caravana va poposi și la Bistrița. Evenimentul va avea loc în perioada 12 – 13 mai, chiar în zona centrală a orașului, mai exact în Piața Centrală.

În spațiul destinat acestui eveniment se vor pregăti mâncăruri tradiționale din carne de oaie, ce vor fi oferite, gratuit, spre degustare vizitatorilor. Cu rețete noi sau de odinioară, cei prezenți vor îmbia vizitatorii să deguste și să aprecieze aromele speciale ale bucatelor românești.

De asemenea, participanții la eveniment vor putea achiziționa carne de oaie proaspătă sau preparată în diferite moduri, cașcaval, brânză de burduf, întrucât la târg se așteaptă să fie prezenți și producători autohtoni, ce îşi vor expune produsele, spre comercializare.

Potrivit MADR ”obiectivul acestei campanii este de a informa consumatorul asupra modului de preparare a cărnii de oaie și a produselor din carne de oaie, cât și de dezvoltare a unei culturi culinare în ceea ce privește consumul de carne de oaie. Totodată, se doreşte sprijinirea crescătorilor autohtoni de ovine și înființarea unei piețe de Gross care va constitui un intermediar între crescătorii de ovine și canalele de comercializare (retail și magazine de proximitate)”.

Evenimentul este organizat de către Direcția Județeană pentru Agricultură Bistriţa-Năsăud, împreună cu DSVSA BN, Primăria Bistriţa şi Asociaţia Judeţeană a Crescătorilor de ovine.

 

0 notes
187 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *