În perioada 2-4 octombrie, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud va găzdui ediția a VII-a a Târgului de Purici

 -  -  959


O nouă ediţie a Târgului de Purici la Bistrita, eveniment organizat de Clubul Lions Bistriţa, va avea loc în luna octombrie, însă ediția din acest an va fi una adaptată contextul epidemiologic actual.

Potrivit organizatorilor, cea de a VII-a ediţie a târgului va avea loc în perioada 2-4 octombrie şi se va desfăşura în colaborare cu Complexul Muzeal Judeţean Bistriţa-Năsăud, în curtea căruia vor fi amplasate standurile cu obiectele ce vor putea fi achiziționate.

Nu am dorit să renunţăm la acest eveniment cu care i-am obişnuit pe bistriţeni în fiecare an, însă cel mai important este să păstrăm condiţii de siguranţă atât pentru cei implicaţi în organizarea târgului, cât şi pentru prietenii noştri, vizitatori ai acestui târg“, a precizat preşedintele Lions Club Bistriţa, Sorin Bălan.

Organizatorii mai spun că la intrarea în incinta Complexului Muzeal, vizitatorilor li se va măsura temperatura şi li se va pune la dispoziție dezinfectant pentru mâini, precum şi măști, echipament de protecție necesar pentru a putea vizita târgul.

”Anul acesta, Târgul de Purici va avea specificul “Anticariat”, ceea ce înseamnă că la această ediţie nu vor fi expuse obiecte de îmbrăcăminte sau încălţăminte de niciun fel, în schimb se vor regăsi obiecte de artă, tablouri, porţelanuri, articole sportive (schiuri, biciclete, trotinete, etc), cărţi, rechizite şcolare, jocuri, vinyl-uri, casete, gablonţuri şi bijuterii, articole pentru Crăciun, decoraţiuni pentru casă şi grădină sau mic mobilier. Acesta este un altfel de târg: nu urmareşte profit pentru cineva, ci cu ajutorul cetăţenilor care donează şi mai apoi cumpără obiecte, se crează un fond pentru realizarea obiectivelor clubului. Astfel fiecare cetăţean care cumpără sau donează ne dă o mană de ajutor să servim comunitatea”, mai arată Clubul Lions Bistrița.

Intrarea se va face în baza unui voucher în valoare de 10 lei, care va putea fi achiziţionat la poarta de intrare în incinta Muzeului Judeţean, şi care va putea fi folosit la cumpărarea diverselor obiecte expuse în cadrul târgului.

Dacă anul trecut fondurile obţinute au fost folosite la renovarea şcolii Preventoriului din Ilişua, anul acesta vor fi folosite la construirea unui adăpost pentru victimele violenţei domestice.

0 notes
84 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *